Komentara: 27
Pregleda: 5470

Zasedao Krizni štab - bez pooštravanja mera, neophodno dosledno sprovoditi postojeće

22.10.2020. u 12:33h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Jutros je zasedao nacionalni Krizni štab, koji je nakon analize trenutne epidemiološke situacije i predviđanja razvoja iste u narednim danima, odlučio da neće biti poooštravanja mera u borbi protiv korona virusa, ali da je neophodno dosledno sprovođenje postojećih.
Zasedao Krizni štab - bez pooštravanja mera, neophodno dosledno  sprovoditi postojeće

Imunolog dr Srđa Janković rekao je nakon sednice Kriznog štaba da se ne uvode nove mere, već da postojeće moraju da se sprovode rigorozno i dosledno. Ocenjuje epidemiološku situaciju kao preteću i nada se, navodi, da će ona moći da se zaustavi poštovanjem mera.

- Ovoga puta nismo doneli nove mere, niti pooštravali postojeće, već samo insistiramo da se važeće mere poštuju i da se sve kontrole sprovede rigorozno - istakao je dr Janković. - Zabrinuti smo, situacija se pogoršava, ali još uvek mnogo toga zavisi od nas.

Janković je naveo da za sada neće biti uveden obavezan pi-si-ar test za ulazak u Srbiju i da nema potrebe da škole pređu na onlajn nastavu. Po njegovim rečima, Krizni štab je doneo odluku da se uvedu brzi antigenski testovi, tamo gde je odgovarajući indikovani test.

Zasedao Krizni štab - bez pooštravanja mera, neophodno dosledno  sprovoditi postojeće

Vanredna sednica Kriznog štaba održana je jutros u 9 časova nakon što je juče u Srbiji registrovano rekordnih 512 novozaraženih za 24 časa, bez obzira što je kod nas ubedljivo najpovoljnija epidemiološka situacija (informacije od jutros - Hrvatska u poslednja 24 časa 1.563 zaraženih, Mađarska 2.032, BiH 999, Rumunija 4902...).

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 5470

Povezana vest

Povezane teme

krizni štab

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.