Komentara: 4
Pregleda: 2372

Započelo proširenje gasne mreže u dužini od 5,8 kilometara

09.07.2020. u 11:10h
Izvor: TV Subotica
U toku je proširenje gasne mreže na dve lokacije u ukupnoj dužini od oko 5,8 kilometara. U užem centru grada radi se 285 metara, dok će se na Paliću distributivna gasna mreža izgraditi u 11 ulica, a zainteresovani stanovnici ovog dela grada već do kraja godine mogu da se priključe, poručuju iz JKP „Suboticagas“.
Započelo proširenje gasne mreže u dužini od 5,8 kilometara

Proširenje je započelo u ulicama Trg cara Jovana Nenada, Trg Republike i Matka Vukovića, a nakon što radovi budu završeni, na gas će moći da se prikljući oko 100 stambenih i poslovnih potrošača.

- Krenuli smo od užeg centra grada, gde imamo 300 metara, iako je sve u betonu, malo je teže da se radi. Počeli smo 6. jula i planirano je da se do početka avgusta završi, što znači da svi oni koji su tamo i nisu imali mogućnost da se priključe na gas, imaće mogućnost da do kraja godine imaju gas, ako se prijave kod nas - kaže Ildiko Zedi, direktorka JKP „Suboticagas“.

Započelo proširenje gasne mreže u dužini od 5,8 kilometaraIzgradnjom distributivne mreže na Paliću, od ove zime na gas će moći da se greju stanovnici ulica 49, 50, 51, 52, 54. i 55. Nove, Hajdukove, Palić salaši, Horgoškog puta s desne strane ka auto-putu, Grobljanske i Kostolanji Arpada, a radovi bi trebalo da budu gotovi do početka septembra.

- Istovremeno, 6. jula smo krenuli sa Palićem i tamo planiramo 11 ulica da uradimo, jer tamo još nema gasa. U pitanju je 5,5 kilometara, što znači da se i oni do kraja godine mogu javiti da se priključe. Produžetke radimo tako da gledamo tamo gde ima više ljudi koji bi da se priključe na gas, da bismo efikasnost iskorišćenosti gasa mogli da pravdamo - dodaje Zedi.

Započelo proširenje gasne mreže u dužini od 5,8 kilometaraJKP „Suboticagas“ je u svom Programu poslovanja za ovu godinu predvideo 8 kilometara distributivne gasne mreže, a osim ove dve lokacije, proširenje je u planu i na Bikovačkom putu.

- To je sad prioritet, jer je ovo bilo u planu od početka godine, ali zbog situacije nismo mogli da radimo na terenu i sad je taj trenutak da počnemo da radimo - poručuje Zedi.

Na gasnu mrežu se svake godine priključi oko 300 novih korisnika, a trenutno ih ima više od 11.000. Ipak, ono što se razlikuje u odnosu na prethodnu, jeste da ove godine neće biti pogodnosti u vidu niže cene priključka.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2372
Povezane teme

gasovod

suboticagas

grejanje na gas

ildiko zedi

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.