• Pregleda: 2265

Započela zamena starih uličnih kontejnera

Stari i dotrajali metalni kontejneri biće zamenjeni novim plastičnim, budući da je JKP "Čistoća i zelenilo" nabavilo ukupno 250 ovakvih kontejnera, čija distribucija je započela danas u centru grada.
Foto: RTV Yueco
Započela zamena starih uličnih kontejnera

Ukupno 250 novih plastičnih kontejnera, zapremine 1 kubni metar, stiglo je u JKP "Čistoća i zelenilo", koje su najpre radnici tog preduzeća sklapali, a danas započeli njihovu distrubuciju po centralnim gradskim ulicama.

- Prvo će se zameniti metalni kontejneri u centru grada, a potom ćemo zameniti kontejnere po periferiji i u blokovskim naseljima - kaže Nikola Jovičić, rukovodilac radne jedinice Planiranje i razvoj u JKP "Čistoća i zelenilo".

Prema njegovim rečima, preduzeće se odlučilo na ovakav potez zbog toga što su stari metalni kontejneri dotrajali, te mnogima fale poklopci, točkovi, a pojedini su bili i zapaljeni, te je usledila nabavka novih posuda za pražnjenje otpada.

- Takođe, našim radnicima će biti mnogo lakše da prazne ove kontejnere jer su plastični, pa samim time i lakši za podizanje, pražnjenje, nameštanje i vraćanje - dodao je Jovićić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
suboticanka Odgovori
Žalosno što nam je ova nabavka između vestima, a ne zbog toga što ne treba da urade zamenu kontejnera, nego zato što bi zamena trebala da bude normalna stvar.
Markic Odgovori
"pojedini su bili i zapaljeni" - Tek kako ce sad sa plasticnim.
Inace ideja je super, samo pojedini sugradjani jos nisu zreli za promene.
Kolompar Gustika Odgovori
Ako nemate mnogo radnika za zamenu ovi kontejnera ja i moja braca bi rado pomogli
Doguramo vase plasticne odguramo nase gvozdene.
Ahnen Odgovori
Ubaciti direktora u plasticni ili u metalni?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.