Komentara: 22
Pregleda: 10569

Zaplenjenji uređaj za kriptovalute (majning) i oprema za uzgoj marihuane

19.01.2018. u 17:25h
Izvor: Subotica.com
Carinici su u saradnji sa policijom tokom noći 18. januara 2018. godine na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin i opreme za uzgoj marihuane, saopštila je Uprava carine.
Zaplenjenji uređaj za kriptovalute (majning) i oprema za uzgoj marihuane

Neobičan slučaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je u traku za putnike koji nemaju ništa da prijave stigao „reno espejs“ novosadskih registarskih oznaka.

Automobilom je upravljao 38-godišnji srpski državljanin iz Vojvodine, inače nezaposleni mesar, koji se iz Nemačke uputio u mesto gde živi. Putovao je u društvu jednog saputnika i dva kućna ljubimca koji su imali uredne pasoše.

Iako su oba putnika rekla da osim ličnog prtljaga nemaju ništa da prijave, uskoro je utvrđeno da se u gepeku automobila nalaze delovi uređaja za proizvodnju kriptovalute bitkoin u vrednosti od preko 10.000 dolara.

Ukratko, bitkoin predstavlja virtuelnu valutu koja nastaje procesom rudarenja “mining”, za šta je neophodan specijalni računar koji može da rešava komplikovane jednačine i tako proizvodi virtuelni novac.

Zaplenjenji uređaj za kriptovalute (majning) i oprema za uzgoj marihuane

Daljim pregledom prtljažnika carinici su pronašli i neprijavljenu opremu za koju se sumnja da je bila namenjena za laboratoriju za uzgoj marihuane.

Među opremom su se nalazili: šator "Grow PRO 2.0", 2 regulatora rasvete, 2 reflektujuća zastora, 2 držača lampe, 1 led svetlo, kao i nekoliko specijalnih sijalica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 10569
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.