Komentara: 7
Pregleda: 6319

Zaplenjena veća količina steroida, parfema i kozmetike

30.03.2018. u 21:24h
Izvor: Subotica.com
Zaplenjena veća količina steroida, parfema i kozmetike

Carinici su u sredu, 28. marta, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenilili oko 40 parfema i 50 kutija sa setovima šminke poznatih robnih marki i sprečili pokušaj krijumčarenja oko 50 ampula steroida - veoma skupog hormona rasta „somatropina“, čija je vrednost procenjena na oko 22.000 evra.
 
Prekršaj krijumčarenja steroida je otkriven kada je za izlaznu kontrolu izdvojen automobil bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovao dvojni državljanin Slovačke i Bugarske. On je carinicima rekao da nema ništa što bi prijavio za kontrolu. Najpre je pregledan automobil i tom prilikom nije pronađeno ništa, a onda je u jednom od kofera, na dnu ispod garderobe pronađeno 49 ampula pomenutog hormona rasta, čija je pojedinačna cena po amuli oko 490 evra.

Zaplenjena veća količina steroida, parfema i kozmetike

Zaplenjena veća količina steroida, parfema i kozmetike

Prekršaj krijumčarenja parfema i šminke je otkriven kada je na red za carinsku kontrolu stigao „mercedes-benz“ nemačkih registarskih oznaka koji je državljanin Nemačke albanskog porekla sa ženom i sinom vozio iz Srbije ka Nemačkoj. Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, putnici su odgovorili da nemaju ništa. Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil i tom prilikom otkrili su da se u gepeku nalazi veća količina kozmetike i parfema (skoro 40 parfema poznatih brendova i oko 50 setova šminke) koja je bila prekrivena ličnim stvarima i koferima putnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 6319
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.