Komentara: 14
Pregleda: 9063

Zaplenjena oprema za "rudarenje" na Horgošu

12.03.2018. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
Carinici su 9. marta 2018. godine u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš, zadržali neprijavljene računarske komponente za pronalaženje kripto valute.
Zaplenjena oprema za "rudarenje" na Horgošu

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu prilikom ulaska u Srbiju prijavio ''BMV'' holandskih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji holandski državljanin.

Iako je rekao da nema ništa da prijavi za carinjenje, carinici su detaljno pregledali vozilo. Tom prilikom pronašli su 6 računarskih sklopova za „rudarenje“ kriptovalute čija vrednost je procenjena na oko 8.000 evra. Računarske komponente su bile zakamuflirane garderobom na zadnjem sedištu, kao i u prtljažniku automobila.

Kriptovaluta je digitalni novac koji se dobija rudarenjem, odnosno automatskim procesom koji se izvodi na standardnim računarima ili specijalizovanom hardveru. Ti računari rešavaju kompleksnu seriju matematičkih algoritama, a od brzine njihovog rešavanja zavise brzina i efikasnost njegovog rudarenja, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 9063
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.