Komentara: 0
Pregleda: 3239

Zapaženi rezultati atletičara Spartaka na Kupu Vojvodine

08.06.2015. u 10:28h
Izvor: Subotica.com
Poslednja dva dana meseca maja na Gradskom atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je finale Kupa Vojvodine za mlađe juniorke i juniore u atletici na kojem je učestvovala mala, ali izuzetno kvalitetna ekipa AK "Spartak" iz Subotice koja je ostvarila izuzetno zapažene rezultate i plasmane.
Zapaženi rezultati atletičara Spartaka na Kupu Vojvodine

Ovo takmičenje je služilo kao kvalifikaciono takmičenje kupa Srbije za mlađe juniorke čije će se finale održati predstojećeg vikenda (13. i 14. juna) u Novom Sadu.

Po lepom i blago vetrovitom vremenu koje je bilo idealno za postizanje najboljih ličnih rezultata atletičarke i atletičari Spartaka su pokazali da su se odlično pripremili za ovu sezonu i u klubu očekuju da će u nastavku sezone uspeti da dođu i do najvrednijih odličja kako u Srbiji tako i na međunardonoj sceni.

Najuspešnija je tokom ova dva dana bila Luna Vodana Jović (1998) koja je u trci na 400m (subota) ostvarila 58.01 (nezvanično 57.97 posle same trke) i ubedljivo zauzela prvo mesto u ovoj izuzetno zahtevnoj disciplini ostvarivši najbolje vreme u poslednje dve godine i pokazavši da je moguće da ove godine u sledeće dve do tri sedmice uz malo sreće istrči normu za svetsko mlađe juniorsko prvenstvo i Balkanijadu koja se ove godine održava u Sremskoj Mitrovici.

Luna je drugog dana (nedelja) na duplo kraćem odstojanju - 200m u konkurenciji najbržih sprinterki Vojvodine u fantastičnoj borbi do linije cilja u vremenu novog ličnog rekorda 25.88 (nezvanično 25.83 posle same trke) pobedila reprezentativku Srbije Milicu Emini iz Novog sada.

Atletičarka Spartaka Bojana Savanov (1999) je u trci na 100m zauzela drugo mesto u vremenu novog ličnog rekorda 12.71 i pokazala da je jedna od najtalentovanijih mladih sprinterki Srbije. U trci na 200m koja je održana drugog dana Bojana je zauzela 3. mesto u odličnom vremenu 26.79.

Aleksandra Gojković (1998) je zauzela 2. meto u trci na 800 metara. Sa vremenom 2:50 I najverovatnije se kvalifikovala za finale kupa Srbije.

Izuzetne rezultate je ostvarila Jovana Vukas (2001) koja je još dve godine starija pionirka i koja je na 100m oborila lični rekord istrčavši 13.43 dok je drugog dana u trci na 200m pobedila sa ogromnom razlikom u drugoj (nešto slabijoj grupi) i ostvarila ogroman lični rekord 26.97 (26.93 pre korekcije) zauzevši 4. mesto i pokazala da je među najozbiljnijim kandidatkinjama za titulu na 300m u Srbiji na prvenstvu koje se održava početkom jula meseca.

Ženska štafeta 4x100 je u fantastičnoj trci zauzela 3. mesto trčeći u sastavu Beniš, Jović, Jurčak, Savanov dok je druga ekipa u daleko mlađem sastavu (Vuković, Knežević, Knežević, Vukas) zauzela 6. mesto.

Drugog dana (nedelja) je mešovita štafeta 100-200-300-400 u sastavu (Vuković, Savanov, Vukas, Jović) zauzela drugo mesto, ali trčeći "pod ručnom kočnicom" jer se pred takmičarkama nalazi još veliki broj trka I čuvaju snagu za finale koje se održava za predstojećeg vikenda.

Dunja  Jurčak (1999) je u skoku u dalj zauzela odlično 4. mesto u konkurenciji najjačih skakčica u Vojvodini. Đorđe Petrović (2000), koji je još uvek pionir,  je u bacanju kugle zauzeo 6. mesto sa 9 metara dok je u bacanju diska zauzeo 7. mesto sa rezultatom 30,70m.

Sledeća takmičenja koja očekuju takmičarke I takmičare Atletičarskog kluba "Spartak" su prvenstvo Vojvodine za pionire, finale kupa Srbije za seniorke I senior te finale kupa Srbije za mlađe juniorke nakon čega dolaze prvenstva Srbije za mlađe i starije juniore, balkanske igre i Svetsko prvenstvo za mlađe juniore, odnosno prvenstvo Evrope za juniore, što će biti prilika da se neki od takmičarki Spartaka kvalifikikuju za ova međunarodna takmičenja.

Zapaženi rezultati atletičara Spartaka na Kupu Vojvodine

Takmičarke AK "Spartak" na povratku sa prvenstva u Sremskoj mitrovici (sa leva na desno: Vuković, Beniš, Gojković, Jović, Knežević S, Savanov, Jurčak i Knežević)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3239
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.