• Pregleda: 5568

Zanimljivosti iz ZOO vrta

Toplo vreme i sezona godišnjih odmora, uticali su i na broj posetilaca vrta, kojih je tokom leta nešto manje. S druge strane, radovi u vrtu ne jenjavaju i rekonstrukcije su u punom jeku.
Zanimljivosti iz ZOO vrta

Unutrašnjost kućice za slona je uređena i u toku su radovi na oplemenjivanju spoljašnjeg prostora. Slonica Marta će uskoro uživati u vodopadu sa jezercetom i novoj hranilici.

Kod foka, radovi su privedeni kraju. Urađeno je senčenje bazena kako bi se usporio rast algi ali i smanjilo bleštavilo sunca u vodi koje škodi očima foka.

Najdinamičnije su aktivnosti na novoj volijeri za mrkog medveda. U toku je utvrđivanje obale i izrada brloga sa tunelom.

Za najmlađe posetioce je uređeno dečije igralište a postavljena je i nova interesantna tabla sa mačkama, divljim i domaćim pa posetioci mogu da uporede veličinu.

Kako toplo vreme pogoduje gmizavcima, iz jaja su se izlegle kornjače i gekoni, dok koati Džuli raste svakim danom i postaje sve nestašnija.

ZOO vrt Palić

povezane teme

2
zaba Odgovori
E ovo su lepe vesti! Nadam se da je Vlada izdvojila pare za Zoo vrt umesto sto su ih dali za gluposti!
cika crny Odgovori
opet tvrdim da je ruzan!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.