Komentara: 12
Pregleda: 1797
Foto

Zamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnost

10.03.2023. u 08:21h > 08:58
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne zajednice u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću zamenjeni su prozori na zgradi škole.
Zamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnost

Posao je realizovan u dve faze a izdvojeno je ukupno 6.5 miliona dinara, obezbeđenih putem konkursa nadležnog sekretarijata.

- Uvek naglašavam da ne može sve odjednom da bude završeno, jer Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje brine o više stotina škola u celoj Vojvodini. Za prvu fazu radova izdvojeno je četiri, a za drugu dva i po miliona dinara – predočava Balint Pastor, predesednik Skupštine grada i narodni poslanik. - Ovim okončavamo ovaj krug konkursa. Subotica  je i ovoga puta dobila znatna sredstva. Pored ove škole, radovi su bili i u školama „Majšanski put“, „Sečenji Ištvan“ i „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru.

U toku su ovogodišnji konkursi Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne manjine.

- Naš projekat obnove školskih objekata traj već sedam godina i svake godine uspevamo da povećamo iznos u budžetu za ovu namenu. Međutim, i pored toga posao nije završen već treba kontinuirano raditi na obnovi škola. OŠ „Miroslav Antić“ je primer dobre prakse kako treba raditi i konkurisati svake  godine . Ove godine obnovljen je deo fasadne stolarije, što nije značajno samo zbog estetike, već i zbog energetske efikasnosti – istakao je Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje. – U toku je konkurs za rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata u okviru koga će biti izdvojeno 175 miliona dinara. Imamo i konkurs za izradu projektno-tehničke dokumenacije, koja je preduslov da bi škola izvodila neke redove, a tu su i konkursi za projekte i programe, na koja mogu da se prijave i civilna društva. Ono što je važno je da ćemo raspisati i konkurs za povećanje bezbednosti u školama.

Zahvaljujući aktivnom apliciranju na konkursima OŠ „Miroslav Antić“, koju pohađa 460 đaka, realizovala je brojne investicije, kao što su nabavka nameštaja a organizovan je i letnji kamp i napravljen školski sajt.

- Obnova prozora nam je bila važna jer je zgrada stara pola veka i stolarija je izgubila svoju funkciju, a uz to podloga je bila od azbesta koji je štetan po zdravlje. Konkurisaćemo i ove godine za sredstva za obnovu pozora na još šest učionica, u holu i biblioteci – najavljuje direktorka škole Marta Šereš. – Priritet nam je i obnova školskog terena, kako bi našim đacima omogućili bavljenje sportom i naučili ih zdravom načinu života.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 1797
Povezane teme

unapređenje energetske efikasnosti

energetska efikasnost

osnovna škola miroslav antić

balint pastor

oš miroslav antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.