Komentara: 12
Pregleda: 2323
Foto

Zamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnost

10.03.2023. u 09:21h > 09:58
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne zajednice u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću zamenjeni su prozori na zgradi škole.
Zamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnost

Posao je realizovan u dve faze a izdvojeno je ukupno 6.5 miliona dinara, obezbeđenih putem konkursa nadležnog sekretarijata.

- Uvek naglašavam da ne može sve odjednom da bude završeno, jer Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje brine o više stotina škola u celoj Vojvodini. Za prvu fazu radova izdvojeno je četiri, a za drugu dva i po miliona dinara – predočava Balint Pastor, predesednik Skupštine grada i narodni poslanik. - Ovim okončavamo ovaj krug konkursa. Subotica  je i ovoga puta dobila znatna sredstva. Pored ove škole, radovi su bili i u školama „Majšanski put“, „Sečenji Ištvan“ i „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru.

Zamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnostZamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnost

U toku su ovogodišnji konkursi Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i propise i nacionalne manjine.

- Naš projekat obnove školskih objekata traj već sedam godina i svake godine uspevamo da povećamo iznos u budžetu za ovu namenu. Međutim, i pored toga posao nije završen već treba kontinuirano raditi na obnovi škola. OŠ „Miroslav Antić“ je primer dobre prakse kako treba raditi i konkurisati svake  godine . Ove godine obnovljen je deo fasadne stolarije, što nije značajno samo zbog estetike, već i zbog energetske efikasnosti – istakao je Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje. – U toku je konkurs za rekonstrukciju i adaptaciju školskih objekata u okviru koga će biti izdvojeno 175 miliona dinara. Imamo i konkurs za izradu projektno-tehničke dokumenacije, koja je preduslov da bi škola izvodila neke redove, a tu su i konkursi za projekte i programe, na koja mogu da se prijave i civilna društva. Ono što je važno je da ćemo raspisati i konkurs za povećanje bezbednosti u školama.

Zahvaljujući aktivnom apliciranju na konkursima OŠ „Miroslav Antić“, koju pohađa 460 đaka, realizovala je brojne investicije, kao što su nabavka nameštaja a organizovan je i letnji kamp i napravljen školski sajt.

Zamenom prozora u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću podignuta energetska efikasnost

- Obnova prozora nam je bila važna jer je zgrada stara pola veka i stolarija je izgubila svoju funkciju, a uz to podloga je bila od azbesta koji je štetan po zdravlje. Konkurisaćemo i ove godine za sredstva za obnovu pozora na još šest učionica, u holu i biblioteci – najavljuje direktorka škole Marta Šereš. – Priritet nam je i obnova školskog terena, kako bi našim đacima omogućili bavljenje sportom i naučili ih zdravom načinu života.

Izvor: Subotica.com
Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora Obilazak škole "Miroslav Antić" povodom zamene prozora
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 2323
Povezane teme

unapređenje energetske efikasnosti

energetska efikasnost

osnovna škola miroslav antić

balint pastor

oš miroslav antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.