Komentara: 13
Pregleda: 2128
Foto

Zamenjene fine rešetke na Prečistaču, "Vodovod" završava otplatu EBRD kredita

04.04.2024. u 13:59h
Izvor: Subotica.com
Zamenjene fine rešetke na Prečistaču, "Vodovod" završava otplatu EBRD kredita

Na Prečistaču otpadnih voda zamenjene su fine rešetke koje odvajaju materije koje ne treba da uđu u postrojenje. Investiciju, vrednu 24 miliona dinara, finansiralo je JKP "Vodovod i kanalizacija".

Fina rešetka zapravo čuva pumpe i našu opremu koja prečišćava otpadnu vodu i samim tim imamo manje troškove održavanja, ali i manju mogućnost da dođe do kvara. U pitanju je izuzetno značajna investicija koja doprinosi da postrojenje može da radi kontinuirano, bez ikakvih problema - istakao je Đerđ Šugar, direktor "Vodovoda".

Zamenjene fine rešetke na Prečistaču, "Vodovod" završava otplatu EBRD kreditaZamenjene fine rešetke na Prečistaču, "Vodovod" završava otplatu EBRD kreditaZamenik gradonačelnika, Imre Kern najavio da će ovo preduzeće u avgustu otplatiti poslednju ratu kredita Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Nadam se da ćemo, kada  završi otplata EBRD kredita, imati priliku da uđemo u novi ciklus izgradnje vodovodne mreže i time ćemo umnogome zadovoljiti potrebe građana za gradskom u prigradskim naseljima Radanovac i Palić. Treba nam još vremena, a naročito sredstava, da rešimo problem vodosnabdevanja Tavankuta i okolnih mesta, kao i Hajdukova, Bačkih Vinograda, Ludaša i Nose, jer tamo nema ni metar vodovodne mreže, izuzev nešto malo u Bačkim Vinogadima - kazao je Kern  - Već 18 godina smo u kreditima. Prvo je to bio kredit za Prečistač otpadnih voda u iznosu od 9 miliona evra, a potom kredit za unapređenje vodnih sistema Subotice u iznosu od 11 miliona evra. Dakle, to znači da je "Vodovod" vratio Evropskoj banci 20 miliona evra, a i pored toga uspevamo da realizjemo značajne investicije, poput fine rešetke - dodao je Šugar.

Zamenjene fine rešetke na Prečistaču, "Vodovod" završava otplatu EBRD kredita

Izvor: Subotica.com
Obilazak prečistača Obilazak prečistača Obilazak prečistača Obilazak prečistača Obilazak prečistača Obilazak prečistača Obilazak prečistača Obilazak prečistača
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 6 dana
Komentara: 13
Pregleda: 2128
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

prečistač otpadnih voda

imre kern

đerđ šugar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.