Komentara: 9
Pregleda: 4880
Foto

Zakupljene „Apoteke Subotica“ počinju da rade za dve nedelje

04.02.2021. u 13:34h > 16:07
Izvor: Subotica.com
Objekti „Apoteke Subotica“, koji su krajem godine dati u zakup farmaceutskoj kući „Galen farm“, trebalo bi da počnu sa radom za otprilike dve nedelje.
Zakupljene „Apoteke Subotica“ počinju da rade za dve nedelje

Kako je na današnjoj sednici Skupštine grada objasnio gradonačelnik Stevan Bakić trenutno je u  toku  postupak dobijanje dozvole od Komisije za zaštitu konkurencije Republike Srbije koja izdaje rešenje o odobravanju koncentracije.

- To je kontrola kojom se sprečava monopol na teritoriji lokalne samouprave i kojim se odobrava koncentracija 20 ogranaka koje su uzeli u zakup. Izmirene su sve obaveze, čeka se rešenje – objasnio je gradonačelnik Bakić. - Paralelno sa izdavanjem ovog rešenja, pokrenuli su kod Zdravstvene inspekcije dobijanje rešenja da ogranci mogu da posluju, da ispunjavaju zakonom propisane uslove. Ova dva rešenja predaju se RFZO-u kojim će se aneksirati ugovori o poslovanju, da mogu da izdaju i lekove na recept.

Zakupljene „Apoteke Subotica“ počinju da rade za dve nedeljeNadležni iz „Galen farma“ obilaze prostore zakupljenih ogranaka kako bi se oni što pre sredili i ispunili uslove za rad.

- Očekujemo da će ogranci krenuti sa radom za dve nedelje. U „Apoteci Subotica“ ostala su tri ogranka: sedište ustanove u Matije Gupca 26, i apoteke na Prozivci u Braće Radić 118 i na Kelebiji. Ogranak na Kelebiji ne radi jer nema dozvolu zdravstvene inspekije, odnosno dovoljnu kvadraturu koja je propisana, a to je minimum 40 kvadratnih metara – pojasnio je gradonačelnik dodavši da je obavljen razgovor sa zaposlenim medicinskim i nemedicinski osobljem, da su svi farmaceuti prihvatili uslove „Galen farma“ i da se trenutno rešava status nemedicinskog osoblja.

Inače, odbornici Skupštine grada su usvojili Odluku o stavljanju van snage Odluke o pokretanju postupka za realizaciju javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za finansiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske delatnosti u gradu Subotica u kome „Apoteke Subotica" trenutno obavlja farmaceutsku delatnost.

Izvor: Subotica.com
6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4880
Povezane teme

apoteka subotica

stevan bakić

galen pharm

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.