Komentara: 17
Pregleda: 6441

Zakupci gradskih poslovnih prostora oslobođeni zakupnine

06.04.2020. u 17:30h
Izvor: Subotica.com
Zakupci gradskih poslovnih prostora oslobođeni zakupnine

Na današnjoj sednici, Gradsko veće je donelo Odluku da se zakupci poslovnih prostora u svojini Grada Subotice, kojima je naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije ili odlukama Vlade Republike Srbije zabranjeno obavljanje delatosti za vreme vanrednog stanja, oslobađaju od plaćanja zakupnine za poslovne prostore počev od zakupnine za april, a zaključno s mesecom u kome se ukine vanredno stanje.

Zakupci koji su ovom Odlukom oslobođeni plaćanja zakupnine, zadužiće se za režijske troškove.

Tako će se ugovori o zakupu poslovnog prostora između Grada Subotice i zakupaca koji su oslobođeni plaćanja zakupnine ovom Odlukom, tretirati kao ugovori o davanju na korišćenje poslovnog prostora bez naknade, sve dok se ne ukine vanredno stanje.

Zakupci poslovnih prostora koji nisu oslobođeni plaćanja zakupnine ovom Odlukom, svoje obaveze po računima za zakup poslovnog prostora za period od 1. aprila do kraja meseca u kome se ukine vanredno stanje mogu izmiriti do 31. decembra tekuće godine.

Za obaveze plaćanja zakupa koje nastanu u periodu od proglašenja do ukidanja vanrednog stanja, neće se obračunavati zakonska zatezna kamata od dana dospeća obaveze plaćanja zakupa do 31. decembra tekuće godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 6441
Povezane teme

poslovni prostor

gradsko veće

vanredno stanje

sednica gradskog veća

korona virus

epidemija korona virusa

oslobađanje od zakupnine

zakup poslovnog prostora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.