Komentara: 7
Pregleda: 1715

Zakoni treba da se kroje u korist radnika

18.12.2017. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Socijalno-ekonomskog saveta, na Otvorenom univerzitetu održan je seminar na temu izmena u radnom zakonodavstvu, koji je okupio predstavnike radnika, poslodavaca i  lokalne samouprave.
Zakoni treba da se kroje u korist radnika

U ulozi predavača bio je stručni savetnik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Slobodan Lalović, koji je istakao da su promene u radnom zakonodavstvu vitalno pitanje radnika i poslodavaca u Srbiji. Sve promene, kako je ocenio, idu na štetu radnika, te je cilj seminara bio da ih informiše o predlozima zakona o radu i štrajku, kako bi na vreme mogli da reaguju.

- Sve promene su na matrici ideologije neoliberalizma, pa je svaka promena na štetu zaposlenih, to je proces koji nije samo za Srbiju karakterističan. To je jedan širi proces, ne znamo do kada će trajati, jer uvek ide na štetu zaposlenog - rekao je Slobodan Lalović.

Učesnicima seminara ukazano je i na značaj unapređenja tripartitnog socijalnog dijaloga, odnosno jačanja saradnje između poslodavca, radnika i lokalne samoprave.

- Kada bi usavršili taj dijalog, mnogo toga bi se na tim sastancima moglo unaprediti i dogovoriti. To bi dovelo do toga da se na tim sastancima i rešavaju problemi, a ne samo iskazuju - istakao je Ištvan Huđi, predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta Grada Subotice. - Na seminar smo pozvali realni sektor iz Industrijske zone, predstavnike nekoliko firmi iz Subotice, predstavnike Regionalne privredne komore, Unije poslodavaca i Grada Subotice, jer želimo da otvorimo kvalitetan dijalog na mnoge teme i da na osnovu toga predvidimo način na koji ćemo funkcionisati u narednom periodu.  Ukazaćemo na sve što je dobro u subotičkoj privredi, kao i na ono što bi trebalo poboljšati.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 1715
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.