Komentara: 5
Pregleda: 2422
Foto

Zaključak sa javne rasprave o inspekcijskom nadzoru: "Privrednici i inspekcije treba da budu partneri"

16.09.2014. u 17:46h
Izvor: RTV Yueco
Privrednici i inspekcije treba da budu partneri, a izmenama zakona o inspekcijskom nadzoru treba da se suštinski unapredi ambijent poslovanja, rečeno je na javnoj raspravi o nacrtu ovog zakona u Regionalnoj privrednoj komori. To unapređenje, kako je rečeno, treba da pogoduje onima koji su dobri da budu još bolji, a protiv nelojalne konkurencije. Donošenje izmena zakona inicirali su privrednici, a podržala američka organizacija USAID.
Zaključak sa javne rasprave o inspekcijskom nadzoru: "Privrednici i inspekcije treba da budu partneri"

Državna sekretarka u ministarstvu za državnu upravu i lokalnu sampoupravu Vidosava Džagić predstavila je privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori nacrt izmena zakona o inspekcijskom nadzoru. Nacrt, po njenim rečima, predviđa uvođenje principa preventive, odnosno preventivnog nadzora, zatim sistema planiranja kontrola na bazi procene rizika, informacionog sistema sa podacima o svim dosadašnjim kontrolama, zatim koordinacije inspekcijskog nadzora, kao i obuhvat kontrole neprijavljenih i nergeistrovanih pravnih lica.

Inicijativa za izmenu ovog zakona potekla od privrednika, koji su ocenili da je to jedna od tri komponente za unapređenje ambijenta poslovanja.

Zaključak sa javne rasprave o inspekcijskom nadzoru: "Privrednici i inspekcije treba da budu partneri"

Podršku izradi izmena ovog zakona pružila je i američka organizacija za međunarodni razvoj USAID.

Uporedo sa izradom zakona radi se i na rešenjima podzakonskih akata, da se očekuje njegovo usvajanje do kraja godine, s tim da će imati odloženo dejstvo do juna naredne godine, dok ne bude završena izrada informacionog sistema i povezivanje inspekcija, kao i obuka inspektora.

Izvor: RTV Yueco
Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu Javna rasprava o inspekcijskom radu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2422
Povezane teme

privredna komora

inspekcijski nadzor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.