Komentara: 5
Pregleda: 2039

Zaključak sa javne rasprave o inspekcijskom nadzoru: "Privrednici i inspekcije treba da budu partneri"

16.09.2014. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Privrednici i inspekcije treba da budu partneri, a izmenama zakona o inspekcijskom nadzoru treba da se suštinski unapredi ambijent poslovanja, rečeno je na javnoj raspravi o nacrtu ovog zakona u Regionalnoj privrednoj komori. To unapređenje, kako je rečeno, treba da pogoduje onima koji su dobri da budu još bolji, a protiv nelojalne konkurencije. Donošenje izmena zakona inicirali su privrednici, a podržala američka organizacija USAID.
Zaključak sa javne rasprave o inspekcijskom nadzoru: "Privrednici i inspekcije treba da budu partneri"

Državna sekretarka u ministarstvu za državnu upravu i lokalnu sampoupravu Vidosava Džagić predstavila je privrednicima u Regionalnoj privrednoj komori nacrt izmena zakona o inspekcijskom nadzoru. Nacrt, po njenim rečima, predviđa uvođenje principa preventive, odnosno preventivnog nadzora, zatim sistema planiranja kontrola na bazi procene rizika, informacionog sistema sa podacima o svim dosadašnjim kontrolama, zatim koordinacije inspekcijskog nadzora, kao i obuhvat kontrole neprijavljenih i nergeistrovanih pravnih lica.

Inicijativa za izmenu ovog zakona potekla od privrednika, koji su ocenili da je to jedna od tri komponente za unapređenje ambijenta poslovanja.

Podršku izradi izmena ovog zakona pružila je i američka organizacija za međunarodni razvoj USAID.

Uporedo sa izradom zakona radi se i na rešenjima podzakonskih akata, da se očekuje njegovo usvajanje do kraja godine, s tim da će imati odloženo dejstvo do juna naredne godine, dok ne bude završena izrada informacionog sistema i povezivanje inspekcija, kao i obuka inspektora.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2039
Povezane teme
privredna komora inspekcijski nadzor
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.