Komentara: 0
Pregleda: 1137

Zajednički Javni čas radionica Fondacije "Danilo Kiš"

08.12.2017. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
Fondacija "Danilo Kiš" organizuje zajednički Javni čas radionica u nedelju, 10. decembra, s početkom u 17 časova. Ulaz za sve zainteresovane sugrađane je besplatan.
Zajednički Javni čas radionica Fondacije "Danilo Kiš"

Na završnoj prezentaciji, predstaviće se polaznici radionica koje su se od oktobra odvijale u Omladinskom klubu "Skladište", odnosno polaznici Radionice poezije, Hora savremene muzike, Radionice Telo kao instrument, kao i polaznici Pozorišne radionice Kiš teatra na srpskom jeziku.

Radionica poezije, koju vodi Borislav Stanić, pesnik i profesor srpskog jezika i književnosti, okuplja kreativce, sanjare, mislioce, romantike, repere i sve one koji žele da nauče da slažu stihove i rime. U opuštenoj atmosferi, radioničari istražuju različite aspekte poetskog zanata, kao što su slikovitost, metaforika, kompozicija i ritam.

- Proučavajući poetsku tradiciju, učesnici otkrivaju različite kreativne strategije pisanja poezije. Učešće u radionici podrazumeva intezivno pisanje i predstavljanje svog rada uz otvorenu diskusiju, što treba da omogući unapređenje književne prakse - kažu iz Fondacije "Danilo Kiš".

Hor savremene muzike vodi Melanija Jakšić, profesorica solfeđa i muzičke kulture. Horisti zajedno pevaju od septembra 2016. godine i nastupali su već nekoliko puta.

Polaznici Radionice Telo kao instrument uče kako da iskoriste svoj "unutrašnji ritam" i istraže "zvuk svog tela" kroz veštinu najčistijeg muzičkog izražavanja. Ovu radionicu vode Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, body percussion izvođači i pedagozi, inače članovi sastava Alice in WonderBand.

- Tehnika body percussion doprinosi razvoju svesnosti o našem telu, kontroli pokreta i jačanju mišića, kao i boljoj koordinaciji i balansu. Istraživanja u oblasti psihologije su pokazala da ova tehnika poboljšava koncentraciju, pamćenje i percepciju, a može da ima i terapeutska svojstva zbog toga što stimuliše i aktivira naš organizam kako na psihomotornom, tako i na kognitivnom nivou - ističu iz Fondacije.

Kiš teatar na srpskom jeziku vodi glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić. Polaznici se okupljaju dva puta nedeljno u prostorijama Omladinskog kluba "Skladište", gde nastaju predstave koje se igraju u okviru redovnog programa Fondacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1137
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

vladimir grbić

radionica

javni čas

glumačka radionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.