Komentara: 7
Pregleda: 2563

Zajednička konferencija za štampu okružnog odbora SPO i saveza bačkih Bunjevaca

12.03.2010. u 09:17h
Zajednička konferencija za štampu okružnog odbora SPO i saveza bačkih Bunjevaca

Na zajedničkoj konferenciji za štampu Okružnog odbora SPO i Saveza Bačkih Bunjevaca novinarima su se obratili predsednik Okružnog odbora SPO Stevica Drčić, predsedednik Izvršnog odbora Saveza Bačkih Bunjevaca Boris Bajić i Mirko Bajić član predsedništva Pokrajinskog odbora SPO.

Predsednik Okružnog odbora SPO Stevica Drčić čestitao je bunjevačkoj nacionalnoj zajednici u Srbiji na uspehu da formira svoj birački spisak i u narednom periodu neposrednim putem izabere predstavnike u svoj Nacionalni savet.On istakao da je SPO pružio infrastrukturnu, organizacionu i logističku podršku velikom broju aktivista koji su upis u birački spisak radili na terenu i omogućili da se ovaj posao privede kraju.

Član Izvršnog odbora Saveza Bačkih Bunjevaca Boris Bajić, stranke sa kojom je SPO na prethodnim lokalnim izborima bio kaolicioni partner, je rekao da se veoma teško došlo do cilja da bunjevačka nacionalna zajednica prikupi potreban broj potpisa za birački spisak. On je u ime Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne zajednice bio zadužen da koordinira posao upisa na terenu. Susrećući se sa brojnim problemima u samom početku na kraju se ipak uspelo i omogućilo da se Bunjevci definišu kao autohtona nacionalna zajednica u Srbiji.

Član predsedništva Pokrajinskog odbora SPO Mirko Bajić rekao je da bilo mnogo problema oko upisa u birački spisak.Od toga da je država u samom početku nezakonito smenila Nacionalni savet i imenovala privremeni, do toga da je bilo opstrukcije od strane nekih političkih stranaka i da su se pojavljivali upisi istih ljudi u dva različita biračka spiska.
On je naglasio da je ovo istorijski uspeh za bunjevačku nacionalnu zajednicu i zahvalio se svima koji su u ovom poslu pružili pomoć.

У Суботици, 11.03.2010.

Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2563
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.