Komentara: 4
Pregleda: 1944
Foto

Zajednička borba protiv vršnjačkog nasilja

22.03.2022. u 09:43h
Izvor: Subotica.com
Formiranje Koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja u osnovnim i srednjim školama, koje inicira Centar za nestalu i zlostavljanu decu, jedan je od načina da se društvo uhvati u koštac sa ovim velikim problemom današnjice.
Zajednička borba protiv vršnjačkog nasilja

U našoj zemlji ovo telo je do sada formirano samo u Novom Sadu, a koji su rezultati njegovog rada i uopšte koliko je ozbiljna problematika bilo je reči na tribini „Zajedno protiv vršnjačkog nasilja“ , održanoj juče u Infostud Hub-u.

Zajednička borba protiv vršnjačkog nasilja

- Ovo je jedna od aktivnosti koju realizujemo u okviru projekta „Dijalog promena“ Beogradske otvorene škole. Ono što smo mi videli i doživeli je da nijedna škola nije lišena tog problema i upravo zbog toga želimo da na osnovu dobrog iskustva Novog Sada, želimo da Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja zaživi i u Subotici – objašnjava Igor Jurić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu. – To je važno da bi ovaj problem rešavali sistemski, a u Novom Sadu smo videli da se neke stvari mogu preduprediti. Ovo telo čine predstavnici svih institucija, od ministarstva prosvete, unutrašnjih poslova, Centra za socijalni rad, koji deluju čim se pojavi problem u bilo kojoj školi.

Po podacima, oko 80 odsto dece osnovnoškolskog uzrasta je doživelo neki vid vršnjačkog nasilja, a danas je najčešći oblik digitalno nasilje.

Poražavajući podaci dovoljan su razlog da se i naš grad ozbiljno pozabavi ovim problemom.

Zajednička borba protiv vršnjačkog nasilja

- Imali smo radni sastanak u kabinetu gradonačelnika u avgustu prošle godine na ovu temu. Razgovarali smo o primerima dobre prakse i saglasili smo se da je Subotica zainteresovana da učestvuje u ovom projektu koji se realizuje u celoj Srbiji, i da će učestvovati u formiranju Koordinacionog tela za borbu protiv vršnjačkog nasilja – kaže Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalna pitanja. – U narednom periodu ćemo održati okrugle stolove u Gradskoj kući, a važno nam je da javnosti približimo ovu temu vršnjačkog nasilja, bilo da se radi o verbalno, fizičkom, digitalnom ili socijalnoj isključenosti.

Izvor: Subotica.com
Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" Tribina "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 1944

Povezane vesti

Povezane teme

vršnjačko nasilje

igor jurić

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.