• Pregleda: 1958

Zahuktava se sezona u hokeju na ledu

Zahuktava se sezona u hokeju na ledu

"Naši hokejaši i dalje treniraju na betonu i željno očekujemo postavljanje ledene površine na Gradskom klizalištu. Bez obzira na to aktivno učestvujemo na svim turnirima i utakmicama u regionu" - istakao je Uroš Brestovac, trener mlađih kategorija HK "Spartak"

Hokej klub "Spartak" učestvovao je u nedelju sa dve svoje ekipe u kategoriji U8 na turniru "C" kategorije u mađarskom gradu Kiškoroš, na kojem su odigrali po četiri utakmice i zabeležili polovičan uspeh - četiri pobede i četiri poraza.

Iako na ovim turnirima nema zvaničnog proglašenja pobednika i vođenja rezultatske evidencije, treba istaći da je prvo mesto na turniru osvojila ekipa HK "Spartak II", dok je HK "Spartak I" zauzeo 3. mesto.

HK "Spartak I": Konakov Novak, Bem Karlo, Marton Leon, Benčić Mihajlo, Gubičak Paris Leon, Večić Aleksandar, Temunović Vanja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip i Nimčević Andrej. Trener: Brestovac Uroš

HK "Spartak II": Prčić David, Nađ Mateja, Nimčević Nemanja, Merković Bojan, Rajković Martin, Milodanović Ana, Kovačević Iva i Stantić Sara. Trener: Brestovac Uroš

Sledećeg vikenda, ekipa seniora HK Spartak će učestvovati na velikom tradicionalnom međunarodnom turniru "Skopje ice festival 2015" u Skoplju, što će ujedno biti i debi subotičke ekipe u ovoj sezoni.

Ekipa u glavni grad Makedonije putuje u mešovitom sastavu jer će se prvotimcima priključiti i 6-7 igrača iz juniorskog pogona koji polako treba da steknu preko potrebno iskustvo i da preuzimaju liderske pozicije u narednom periodu.

Posle ovog turnira kreće se i sa takmičenjem u sklopu Balkan hokej lige, koju će pored HK "Spartak" činiti i HK "Vukovi" (Sarajevo), HK "Slavija" (Sofija) i HK "Metalurg" (Skoplje). Liga će se igrati po turnirskom sistemu gde će svako od klubova / gradova biti domaćin jednom od njih, i gde se u tri dana igra svako sa svakim.

Takođe sledećeg vikenda, ali u Segedinu (Mađarska) biće održan turnir "B" kategorije za selekciju U10, na kojem će učestvovati i Spartak, ali i ekipa Girls Serbia U11 koju će činiti po 6 devojčica iz Spartaka i Partizana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Radnik Odgovori
Opet ista pesma,sezona pocela a leda opet nema!Dokle vise?Koliko godina treba da prodje i koliko dece treba da odustane ili predje u neki drugi klub samo zato sto u rodjenom gradu nemaju uslova za treniranje bilo kog zimskog sporta koji zahteva ledenu plocu.Kada se treba tapsati po ramenima i slikati svi iz opstine su tu,kad treba obecati nesto ista pesma,a kad treba nesto konkretno uraditi,nema nikoga!Hokejasi i klizaci treba svoje treninge da odrzavaju na betonu dok su svi ostali u okruzenju vec od septembra na ledu.A suboticka deca ce ga u najboljem slucaju videti pocetkom decembra.Dotle-NAPRED EKIPA SA BETONA!!!!
Adela Odgovori
Šta je sa starijom decom?
Sve za decu Odgovori
Starija deca se polako gube i odlaze gde imaju uslove ( led ) za rad i napredak, a žalosno je to sto su to svake godine sve mladja i mladja deca !!! Ako nešto ne preduzmemo u jako kratkom roku ( dzaba sav trud ) ugasice se hokej kod nas!!! Izgleda je važan samo fudbal ( u koji svake godine ulažemo milione ) a oni poslednji na tabeli ( iz 17 utakmica imaju 8 bodova - znaci opet druga liga )!!!
mulj Odgovori
Subotica grad sa preko 140 000 stanovnika na povrsini od 1000 kvadratnih kilometara, Kiskoros je grad sa preko 14 000 stavnika na povrsini od 100 kvadratnih kilometara...

Razlika je u tome, sto oni imaju malu halicu sa ledom preko 10 meseci u godini, a Subotica?????
mulj Odgovori
Samo jos da dodam, da su do 2012. godine i oni imali teren na otvorenom... a evo strucnjacima da prekopiraju nesto sa mesta gde nesto funkcionise...

http://kiskoroskori.hu/kepek-2-2/2012-2/2012-csarnok-epites
Ajdared Odgovori
Koliko leda, toliko i hokeja u Subotici. Da nije ove dece što igraju naokolo, ne bi se hokej ni pominjao. Kao da se klub pretvorio u hokejaško zabavište, pa rezultata ima samo u kategorijama u kojima se rezultati ne beleže. A niko se i ne pita zašto su seniori još prošle sezone izbačeni iz prvenstva Srbije i šta je budućnost ovog sporta u gradu. Od toga što se početkom sezone malo zakuka kako nema leda, slaba je vajda.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.