Komentara: 3
Pregleda: 2466

Zabranjene posete domovima Gerontološkog centra

29.06.2020. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Zbog aktuelne epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja virusa covid-19, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova naložio je zabranu poseta korisnicima koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite.
Zabranjene posete domovima Gerontološkog centra

Iz Gerontološkog centra Subotica kažu da su u sva tri njihova objekta sve zakazane posete otkazane do daljeg, a da će svi srodnici koji su dobili termine o tome biti pismeno obavešteni.

Osim zabrane poseta, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu zaštitu je naložio i zabranu svih okupljanja korisnika uz učešće trećih lica, ograničen boravak i kretanje van sistema socijalne zaštite u objektima ustanove, isključivo na obavljanje poslova i radnji kojima se obezbeđuje neprekidnost pružanja usluga, kao i da se na vidnom mestu u ustanovi i sajtu istaknu sve neophodne informacije o merama, te obezbedi informisanje srodnika o korisnicima telefonom ili videopozivom.

Kada je reč o prijemu novih korisnika usluge smeštaja, potrebna je zdravstvena dokumentacija da osoba nije zaražena virusom covid-19, dok je za izvođenje planiranih radova u objektima ustanove potrebna saglasnost Pokrajinskog sekretarijata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2466
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.