Komentara: 21
Pregleda: 11625

Zabranjen rad lekarima Preventmeda iz Subotice

02.04.2013. u 17:13h
Izvor: RTV City
Republička zdravstvena inspekcija zabranila je danas rad lekarima "Preventmeda" iz Subotice koji su radili u Gornjem Milanovcu, na osnovu prijave pacijenata, saznaje agencija Beta.
Zabranjen rad lekarima Preventmeda iz Subotice

Lekari su u prostorijama Crvenog krsta, aparatom "arteriogaf" merili protok krvi i za to naplaćivali po 2.600 dinara, a građane su prethodno pozivali telefonom da dođu na "jedinstven pregled koji se radi samo u specijalizovanim centrima".

Kako je za agenciju Beta izjavio republički zdravstveni inspektor Zoran Ševarlić njima je odmah zabranjen ovakav način rada, jer je suprotan Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koji ne dozvoljava obavljanje zdravstvenih usluga van registrovanog centra.

"Njima je naloženo da napušte rudničko-takovski kraj, a protiv firme 'Preventmed' biće, u toku dana, podneta prekršajna prijava", rekao je Ševarlić.

Inspektor Ševarlić je dodao da je prošle sedmice istoj firmi zabranjen rad i u Čačku i da su već podnete prekršajne prijave.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 21
Pregleda: 11625
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.