Komentara: 2
Pregleda: 3813

Za zapošljavanje u Vojvodini 42 miliona dinara

06.05.2021. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je tri nova konkursa u oblasti zapošljavanja, u ukupnom iznosu od 42 miliona dinara.
Za zapošljavanje u Vojvodini 42 miliona dinara

Javni konkursi za dodelu subvencija za samozapošljavanje, poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i za sprovođenje javnih radova na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini, otvoreni su do 20. maja i u potpunosti su usaglašeni sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje.

- Ideja Sekretarijata koju je podržala Pokrajinska vlada je da kroz sve konkurse koje raspisujemo očuvamo radna mesta i da se novi ljudi zaposle, kao i da se osnuju nove firme. Podsetiću da raspolažući sa budžetom većim za 66 odsto u odnosu na prethodni, stvorila se mogućnost da Sekretarijat već sada raspiše nekoliko konkursa – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam,  dodajući da je jedan od važnih uslova da se lica na koja se odnose ovi konkursi nalaze na evidenciji NSZ-a.

Za zapošljavanje u Vojvodini 42 miliona dinara

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje raspisan je na ukupno 15 miliona dinara. Subvencija se dodeljuje nezaposlenom licu prijavljenom na evidenciji NSZ  na teritoriji Vojvodine u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara, odnosno 270.000 dinara za osobe sa invaliditetom, a u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti u Vojvodini. Pravo podnošenja zahteva za dodelu ove subvencije ostvaruje nezaposleno lice pod uslovom da je na evidenciji NSZ i da je završilo obuku iz preduzetništva po planu i programu obuke Službe  ili, pak, druge odgovarajuće organizacije.

- Za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica predviđeno je ukupno 22 miliona dinara, a poslodavac može podneti samo jedan zahtev za dodelu subvencije i to u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara po nezaposlenom – dodaje Ivanišević. – Takođe, nezaposlena lica za koje poslodavac upućuje zahtev, moraju biti na evidenciji NSZ-a na teritoriji Vojvodine. Među ključnim uslovima za konkurisanje je da poslodavac ima sedište ili registrovanu poslovnu jedinicu u Vojvodini, pripada privatnom sektoru, da je registrovan najmanje šest meseci pre datuma podnošenja zahteva, kao i da u poslednja tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme.

Za zapošljavanje u Vojvodini 42 miliona dinara

Naposletku, za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodine, namenjeno je pet miliona dinara, dok je maksimalna dužina trajanja javnog rada četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, što će biti regulisano ugovorom o privremenim i povremenim poslovima. Konkurs za javne radove je namenjen socijalnim i humanitarnim delatnostima, za održavanje javne infrastrukture, zaštiti životne sredine, kao i kulturnim i turističkim delatnostima.

Svi uslovi u vezi sa podnošenjem prijava i zahteva na nove konkurse iz oblasti zapošljavanja nalaze se u dokumentaciji na veb sajtu Sekretarijata, kao i na mobilnoj aplikaciji koju je Sekretarijat za privredu nedavno pustio u opticaj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 dana
Komentara: 2
Pregleda: 3813
Povezane teme

Nenad Ivanišević

pokrajinski sekretarijat za privredu

konkurs za dodelu podsticajnih sredstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.