Komentara: 26
Pregleda: 7666

Za vikend sankcionisan jedan ugostitelj i devet gostiju

27.07.2021. u 14:23h
Izvor: Subotica.com
Tokom proteklog vikenda, u sklopu pojačanog inspekcijskog nadzora radi sprečavanja širenja virusa kovid-19, komunalna milicija i komunalna inspekcija sankcionisale su jedan ugostiteljski objekat zbog rada van propisanog radnog vremena i devet gostiju po prekršaju iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Za vikend sankcionisan jedan ugostitelj i devet gostiju

U periodu od 23. do 25. jula, komunalna milicija i komunalna inspekcija su prekontrolisale ukupno 63 ugostiteljska objekta, a kako objašnjava dr Tibor Fazekaš, sekretar Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, prilikom kontrola nisu zabeležene značajnije nepravilnosti.

- U navedenom periodu sankcionisano je devet lica po prekršaju iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i jedan ugostiteljski objekat zbog rada mimo propisanog radnog vremena - kaže dr Fazekaš.

Po njegovim rečima, kontrole ugostiteljskih objekata se sprovode svakodnevno, a na osnovu dosadašnje situacije, zaključuje da se subotički ugostitelji pridržavaju protivepidemijskih mera.

- I u narednom periodu komunalna milicija i komunalna  inspekcija Gradske uprave Grada Subotice, pored redovnih zadataka, nastaviće nadzor u skladu sa propisima, odlukama i naredbama koje donose nadležni organi, a kojima se određuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti - poručuje dr Fazekaš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 26
Pregleda: 7666
Povezana vest
Povezane teme
tibor fazekaš inspekcija komunalna inspekcija sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove komunalna milicija ugostiteljski objekti
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.