Komentara: 19
Pregleda: 11953

Za vikend će moći da se radi do 20 časova, novi sastanak Kriznog štaba u ponedeljak

25.12.2020. u 09:55h > 11:06
Izvor: Subotica.com  / RTS
Za vikend će moći da se  radi do 20 časova, novi sastanak Kriznog štaba u ponedeljak

Vladin Krizni štab za borbu protiv korona virusa jutros je zasedao i posle samo 45 minuta sastanak je završen, a odluke su saopštene na dnevnom obraćanju.

Kako je saopšteno ovom prilikom za vikend sve (trgovinski objekti, kafići, restorani, tržni centri, uslužne delatnosti...) će raditi do 20 časova, uz strogu kontrolu primenjivanja epidemioloških mera, pre svega po pitanju okupljanja većeg broja ljudi i nošenja zaštitne opreme.

Podsećamo, u ponedeljak 21. decembra Krizni štab je doneo odluku o “oročenom” produžetku radnog vremena ugostitelja i tržnih centara. Tako su, ove nedelje, tržni centri i uslužne delatnosti radili do 20 časova. Ova mera oročena je na pet dana – odnosno do danas.

U jučerašnjoj izjavi medijima epidemiolog, član Kriznog štaba, Branislav Tiodorović, je, povodom najavljenih proslava Nove godine rekao da je medicinski deo Kriznog štaba saglasan po tom pitanju i da ne treba da se dozvole okupljanja, ali da ne bi predlagali zabranu krenja, tj. policijski čas. I danas je medicinski deo Kriznog štaba bio protiv ublažavanja mera.

- Razgovarali o tome koja je objektivna opravdanost da možda vikend bude mogućnost da se stanovništvo snabde, da može da funkcioniše što se tiče nabavki za Novu godinu. Opravdana je ideja da se za vikend radi do 20 časova u tržnim centrima, usluga, da bismo omogućili manje pritiske na kupovinu, više obezbeđenog vremena da se to može realizovati - objašnjava Tiodorović.

Što se tiče organizovanog dočeka Nove godine Tiodorović je bio jasan.

- Oni koji prodaju aranžmane za Novu godinu, to je njihov problem. Znam stav mojih kolega u medicinskom delu KŠ, a verujem i da većina to mislim da tako nešto nećemo doneti kao odluku o popuštanju mera i doček Nove godine organizovano. Dakle, organizovanog dočeka neće biti! - dodaje Tiodorović.

U poslednja 24 časa u Srbiji su registrovana nova 3.823 slučaja koronavirusa na testiranih 14.794 uzorka, dok je 49 osoba preminulo.

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 11953

Povezana vest

Povezane teme

kafići u Subotici

radno vreme ugostiteljskih objekata

radno vreme kafića

ugostiteljstvo

korona virus

epidemija korona virusa

ugostiteljski objekti

korona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.