Komentara: 0
Pregleda: 2183

Za vikend 5. Reful Kup u jedrenju

20.04.2018. u 10:54h
Izvor: Subotica.com
Na jezeru "Palić" za vikend se održava mini jubilarni 5. Reful Kup u jedrenju. Očekuje se nastup oko 90 takmičara, prvenstveno iz jedriličarskih klubova širom Srbije. U nedelju se očekuju najbolji okršaji.
Za vikend 5. Reful Kup u jedrenju

Tehnički organizator, Jedriličarski klub "Reful" sa Palića, uz podršku Jedriličarskog saveza Vojvodine, organizuje za vikend, 21. i 22. aprila, 10. regatu od svog osnivanja, a 5. Reful Kup u nizu. Organizaciju je pomogao i Veslački klub "Palić".

Organizator očekuje oko 90 takmičara iz svih klasa jedrilica što jedre u Srbiji. Svoj dolazak su najavili klubovi: NC Palilula, JK "Zemun", AJK, JK "Vojvodina", JK "Palić" i naravno klub domaćin - JK "Reful".

- Zahvaljujem se Jedriličarskom savezu Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu iz čijeg budžeta su finansirane aktivnosti organizacije, kao i svesrdnoj pomoći Veslačkog kluba "Palić" koji uvek ima razumevanja za nas - kaže Zlatko Buljovčić ispred Organizacionog odbora 5. Reful Kupa

Prošle godine takmičare nije poslužilo vreme. Po izuzetno hladnom i nestabilnom vremenu odvoženo je samo 7 trka, međutim ove godine vremenska prognoza je mnogo povoljnija pa se očekuju dobre trke i dobri nastupi.

- Za sada imamo ispunjene potrebne uslove za održavanje regate za klase Optimist, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard i Fin. Po vremenskoj prognozi se očekuje sunčano vreme i blagi vetar, što su idealni uslovi za jedriličarsku regatu. - ističe Buljovčić - Pozivamo sve gradjane da iskoriste lep dan i provedu ga na jezeru, gde će moći da uživaju u divnom pogledu na jezero puno jedrilica.

JK "Reful" će na ovom takmičenju predstavljati tri takmičarke - Petra Buljovčić, Stela Buljovčić i Mina Petković.  Domaćini su posebno ponosni što će ugostiti aktuelnog prvaka Evrope u jedrenju u klasi Optimist, Stefana Yuila, dečaka koji se takmiči za mladu reprezentaciju Srbije.

Za vikend 5. Reful Kup u jedrenju

Pored Reful Kupa u aprilu JK "Reful" u julu organizuje i jedriličarsku regatu "Palićka jedra", koja će ovo leto biti održana po šesti put.

Regatni odbor će biti smešten u Sokolskom domu na Paliću, a jedriće se u turističkom delu jezera. Iako je najavljeno lepo vreme, nažalost najnovije prognoze u subotu predviđaju nešto slabiji vetar, pa organizatori pozivaju zainteresovane građane da dođu u nedelju  od 10 do 15 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2183
Povezane teme

jezero palić

palićko jezero

jedriličarstvo

jedrenje

jedriličarski klub reful

reful kup

jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.