• Pregleda: 6714

Za sanaciju jezera Palić 60 miliona dinara

Za sanaciju jezera Palić 60 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine uložiće 60 miliona dinara u sanaciju jezera Palić i obogaćivanje ribljeg fonda, a u tome će im pomoći i Razvojna banka Nemačke. 

Mulj nije jedini problem Palića, smatraju stručnjaci iz Udruženja "Protego" i ističu da treba, pre svega, rešiti pitanje kanalizacije i sprečiti zagađenje jezera pomoću prečistača otpadnih voda.

Izvor: RTV

povezane teme

19
subotičanin Odgovori
Dokle će se bacat pare u ovo blato, razvojna banka jer to ona stara kasina ili nova pajtićeva.
Pecaroš Odgovori
U Palićkom Jezeru se u poslednje vreme dešavaju jako čudnovate stvari.

Jezersku vodu treba pod hitno komlet promeniti, jer se na jezerskom životinjskom svetu dešavaju jako velike čudne promene, mutacije.
maja Odgovori
Ojadise pokrajinski budzet ne sumnjam da im se isplati...
Sojic Odgovori
Pusta obecanja!
radijalac Odgovori
Pratim sudbinu Palica i palicke vode,ali tvrdim, da koliko noivca utrosene za PROJEKTE, ISPITIVANJA i ostale SAVETODAVAOCE, od toga bi moglo MORAHALOM izgraditi, ali smo mi takve naravi, da NEDAMO NIKOME,prodamo pravo drugima za termalne vode-a nismo za svoje strucnjake (napr.Gradjevionski Fakultet) nego uvik politika odredjuje rasprodaju Palica(sada koliko firma, direktora itd."vodi racuna o trulim deskama " i neznam sa cime se jos bave,ali to nece dugo doneti resenje(Ciji je jezero,ciji je Mala Gostiona,Ciji je Riblja carda,ciji je Kapitanski rit itd,ciji je President hotel i gde je kanalizacija pod novi sagradjeni VILA_HOTELA ???????????????????????????????
deza vu Odgovori
deza vu ? kao da sam procitao ovakvu vest pre nekih 6 meseci, pa i prosle godine, a i one pretprosle,a vala citam ovakvu vest svakih 6 meseci u zadjih 10 godina. Jel to rupa bez dna ili neciji dzep bez dna. Dabogda vam gradska kuca bude jednog dana sanirana kao sto je i NASE jezero, pa da se urusi od te "visemilionske sanacije" po mogucnosti dok je neka vrlo posecena sednica gde se otimate oko direkorskih mesta.
neupučeni Odgovori
Eto saznali smo nešto novo. Blago nama uživaćemo u prirodnim lepotama septičke jame. Ako ništa drugo neće to biti prve pare koje se "peru" u Paliću.
neupučeni Odgovori
@pecaroš, bojim se da nije mutacija završila samo na ribama.
darijus Odgovori
Jedino rešenje kao i 70",isušiti jezero i očistiti mulj,sve ostalo je bacanje para.
pista Odgovori
Pre neko vece bese na televiziji jedna emisija kako jedna zemlja brodom usisivacem cisti i produbljuje morsko dno, izsisani pesak prevozi na obalu isti ibacuje i pravi kopno na kome se posle grade razni objekti. Na trenutak pomislih dal ovi nasi NAUCNICI i POLITICARI gledaju ovako nesto, jer po vidjenom to se da resiti vrlo brzo i efikasno a da se voda ne ispusta. Ocigledno im, njihovom dzepu, vise odgovara ova prica koju prodaju narodu, lice mi na sendvic dole i gore politicar a izmedju naucni radnik.

Dosao smak sveta u Srbiju, zamisljeno gleda oko sebe pa rece, a ovde sam vec bio, okrete se i ode !
Lalo Odgovori
Stručnjaci iz Udruženja "Protego".....Strucnjaci??!!!! he he he he he
radijalac Odgovori
steta je i pisati o sudbinu palica, jer svako resenje se resava partijski a ne strucno
titov omladinac Odgovori
Neka svako svoju "razvojnu" banku zadrži za sebe. Tj. neka "razvija" sebe sa njom. Nas su takve banke toliko razvile da smo postali "razvijotka k'o motka". Dakle, gospodo bankari, ostanite kod kuće, ovde vas je previše.

A, prvo bi trebalo poraditi na utvrđivanju krivičnih odgovornosti vrlo dobro poznatih osoba, koje su činjenjem i nečinjenjem doveli do ponovne propasti jezera Palić.
nebitno Odgovori
@pecaros
Voda u palicu je radio aktivna od one bombe koja je tamo zavrsila 1999 koje nije ekspodirala i sad pusta radio aktivni materijal u jezero, e to je ta tajna o kojoj nesme da se prica.
Eugen Odgovori
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine će da izmuljava? Pa tamo sede sve sami MULJATORI, na čelu sa tim Puzovićem.
AnA Odgovori
@ Pecaros

Pa jel ovo fotoshop ilustracija ILI PALICKA RIBA???
Margita Odgovori
Ma, taj Palic je rupa bez dna.Ne vidim svrhu bacanja novca na kvazi turizam.Tu od turizma nema ništa, niti će biti za 100 godina! Jezero je baruština, okolina nikakva( njive i smrdljivi prečistač). Sadržaji su nula, zabave nema, turista nema gde da potroši novac, plaže grozne i šta više pisati o tome...i dalje taj Palić slui za pranje ogromnog novca...verovatno je zato i zagadjen
atirudra Odgovori
tacno prvo treba ukloniti SVE politicare na neko pusto ostrvo kao goli otok a posle resavati sve po redu kanalizaciju jezero odmuljivanje pa kad postane ko kristal spa centar itd , bice centar balkana na Palicu
exsex Odgovori
Ma koliko para su potrosili za preciscavanje odpadne vode, i jos uvek isti problem?
Neko nas ZAMULJAVA a ne odmuljava.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.