Komentara: 30
Pregleda: 2201

Za razvoj saobraćajne infrastrukture Subotici dodeljeno 250 miliona dinara

23.03.2023. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Pokrajinska vlada opredelila je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, 250 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture na teritoriji Subotice.
Za razvoj saobraćajne infrastrukture Subotici dodeljeno 250 miliona dinara

Zahvaljujući ovim sredstvima biće rehabilitovano i izgrađeno oko 5,8 kilometara kolovoza u 12 ulica na teritoriji grada Subotice, kao i 1,7 km biciklističke staze koja od grada vodi prema Privrednoj zoni "Mali Bajmok", najavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić juče nakon potpisivanja ugovora u zgradi Pokrajinske vlade.

-  Drago nam je da su i ove, kao i prethodnih godina, od strane Uprave za kapitalna ulaganja prepoznate potrebe za razvoj saobraćajne infrastrukture u Subotici i da ćemo na ovaj način poboljšati kvalitet života mnogim stanovnicima našeg grada. Kao i do sada, nadam se uspešnoj saradnji Grada i Pokrajine i u narednom periodu i verujem da ćemo zajedno uspeti da rešimo mnoge komunalne i infrastrukturne probleme na teritoriji Subotice - kazao je gradonačelnik Bakić i podsetio da je Grad izdvojio 380 miliona dinara za razvoj saobraćajne infrastrukture, te da će tokom godine biti izrađena tehnička dokumentacija za izgradnju još 17 ulica.

Za razvoj saobraćajne infrastrukture Subotici dodeljeno 250 miliona dinaraOsim gradonačelniku Subotice, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima još 35 gradova i opština za realizaciju 37 novih kapitalnih projekata na teritoriji AP Vojvodine, odnosno za nastavak finansiranja 10 kapitalnih projekata koji su planirani kao višegodišnji. Ukupna vrednost ugovora je nešto više od 5,97 milijardi dinara.

Pokrajinska vlada je i ove godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja, raspisala javni poziv na koji se odazvala većina lokalnih samouprava, sa kojima ćemo zajednički realizovati značajne investicije na teritoriji Vojvodine. Cilj je da se okrenu značajne investicije koje će, pre svega, doprineti lokalnom ekonomskom razvoju, ali i boljem i kvalitetnijem životu svih stanovnika Vojvodine - naglasio je Mirović.

Za razvoj saobraćajne infrastrukture Subotici dodeljeno 250 miliona dinara

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 nedelje
Komentara: 30
Pregleda: 2201
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

saobraćajna infrastruktura

stevan bakić

uprava za kapitalna ulaganja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.