Komentara: 7
Pregleda: 7125

Za novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Subotici dodeljeno oko 48,5 miliona

05.05.2015. u 18:07h
Izvor: Subotica.com
Dodeljenim sredstvima u ukupnom iznosu od 48.475.200,00 dinara, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine omogućila je Opštoj bolnici u Subotici da nabavi neophodnu medicinsku opremu sa kojom će da poveća kvalitet rada u odeljenju operacionog bloka i digitalizuje rad radioloških službi, ali i da nabavi opremu neophodnu za funkcionisanje Centra za veštačku oplodnju, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja APV.
Za novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Subotici dodeljeno oko 48,5 miliona

Nabavkom četiri nova operaciona stola sa mobilijarom i medicinskim sredstvima neophodnim za nesmetan rad u operativnom i postoperativnom bloku, Opšta bolnica u Subotici podiže kvalitet pružanja usluga, ali i smanjuje vreme hospitalizacije preoperativnog i postoperativnog toka pri lečenju hirurških bolesnika

Ojačanje kapaciteta subotičke bolnice i stvaranje uslova za sigurno i pouzdano lečenje, biće omogućeno i sa implementacijom sistema za kompjuterizovanu radiografiju, koja će da obezbedi kvalitetniju, bržu i lakšu dijagnostiku pacijenata, veću produktivnost u smislu obrađenih dijagnostičkih izveštaja.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržala je napore Opšte bolnice da u Centru za veštačku oplodnju pokrenu procedure za dijagnostiku i pripremu pacijenata za kompletan postupak vantelesne oplodnje. Dodeljenim sredstvima, bolnica će da nabavi neophodne mikroskope, ginekološke stolove i antivibracioni sto, koji će da omoguće efikasnije lečenje infertilnih parova u severnobačkom okrugu. Ostvarenjem projekta za otvaranje IVF u subotičkoj bolnici, rasteretili bi se postojeći centri u Vojvodini i Srbiji, što značajno doprinosi pozitivnoj pronatalitetnoj politici ne samo na teritoriji pokrajine, već i cele republike.

Finansiranjem ovih projekata preko javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je podržala opredeljenost Pokrajinske vlade da je zdravlje građana Vojvodine na prvom mestu, jer ulaganje u kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu na teritoriji Vojvodine jeste sigurno ulaganje u budućnost pokrajine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7125
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.