• Pregleda: 6787

Za novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Subotici dodeljeno oko 48,5 miliona

Dodeljenim sredstvima u ukupnom iznosu od 48.475.200,00 dinara, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine omogućila je Opštoj bolnici u Subotici da nabavi neophodnu medicinsku opremu sa kojom će da poveća kvalitet rada u odeljenju operacionog bloka i digitalizuje rad radioloških službi, ali i da nabavi opremu neophodnu za funkcionisanje Centra za veštačku oplodnju, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja APV.
Za novu medicinsku opremu Opštoj bolnici u Subotici dodeljeno oko 48,5 miliona

Nabavkom četiri nova operaciona stola sa mobilijarom i medicinskim sredstvima neophodnim za nesmetan rad u operativnom i postoperativnom bloku, Opšta bolnica u Subotici podiže kvalitet pružanja usluga, ali i smanjuje vreme hospitalizacije preoperativnog i postoperativnog toka pri lečenju hirurških bolesnika

Ojačanje kapaciteta subotičke bolnice i stvaranje uslova za sigurno i pouzdano lečenje, biće omogućeno i sa implementacijom sistema za kompjuterizovanu radiografiju, koja će da obezbedi kvalitetniju, bržu i lakšu dijagnostiku pacijenata, veću produktivnost u smislu obrađenih dijagnostičkih izveštaja.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine podržala je napore Opšte bolnice da u Centru za veštačku oplodnju pokrenu procedure za dijagnostiku i pripremu pacijenata za kompletan postupak vantelesne oplodnje. Dodeljenim sredstvima, bolnica će da nabavi neophodne mikroskope, ginekološke stolove i antivibracioni sto, koji će da omoguće efikasnije lečenje infertilnih parova u severnobačkom okrugu. Ostvarenjem projekta za otvaranje IVF u subotičkoj bolnici, rasteretili bi se postojeći centri u Vojvodini i Srbiji, što značajno doprinosi pozitivnoj pronatalitetnoj politici ne samo na teritoriji pokrajine, već i cele republike.

Finansiranjem ovih projekata preko javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je podržala opredeljenost Pokrajinske vlade da je zdravlje građana Vojvodine na prvom mestu, jer ulaganje u kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu na teritoriji Vojvodine jeste sigurno ulaganje u budućnost pokrajine.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Maki Odgovori
E ovo je lepa vest :)
pametnjakovic mladji Odgovori
lepa vest posebno oko opremanja za vantelesnu oplodnju, samo neka nadju i nekog vrhunskog sutrcnjaka za to, a ne da rade lekari iz subotice, jer onda dzaba vam to otvaranje centra i opremanje!!!
Nikola Odgovori
Los ovaj Ds a naprednjaci?? Pa kad cete Vi nesto da obezbedite za ovaj grad? Lazovi nazadni
pametnjakovic mladji Odgovori
ne znam ko moze da dislajkuje ovo za komentar na "strucnjake" u Subotici za VTO, ali izgleda da nije imao kontakta i posla sa njima!!!
po meni nije poenta otvoriti centar, i trositi sredstva fonda (oko 4-5000 evra po paru) samo da bi rekli evo imamo i mi u Su centar za VTO, neka kosta i vise ali da uspesnost bude velika, ali ruku na srce u Su nema takvih spec koji bi to mogli raditi!!!
Dadilja Šljivka Odgovori
lepo....naročito onaj deo za vantelesnu ;)
Sposobno i normalno osoblje Odgovori
Eh, trebalo bi promeniti citavu garnituru osoblja u Subotickoj Bolnici - najodvratniji su!
Cak i sitne i nove sestrice su odvratne i uvek hoce da 'im se da nesto u dzep!' Hej pa odakle nam???
Pos hitno menjati svo osoblje u Bolnici! Svima dati otkaz!
tetka Odgovori
Džaba sva nova oprema ako je organizacija rada na veoma niskom nivou a pored toga nema dovoljno ŽELJE i VOLJE za rad zaposlenih u našoj bolnici!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.