Komentara: 26
Pregleda: 4671

Za neočišćen sneg i led – opomena i sankcija

19.12.2018. u 15:25h
Izvor: TV Subotica
Akcija čišćenja snega i leda u gradu počela je još u petak, s prvim padavinama. Putevi i javne površine obuhvaćene planom u nadležnosti su Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, dok su sve površine ispred privatnih kuća, stambenih jedinica i poslovnih prostora obaveza vlasnika tih objekata.
Za neočišćen sneg i led – opomena i sankcija

Prema Odluci o čišćenju i uklanjanju snega i leda na teritoriji grada Subotice, pravna i fizička lica dužna su da uklanjaju sneg i led sa prilaznih puteva, trotoara i staza koje koriste, počev od ulica, puteva ili trotoara sa kojih su druga lica obavezna da uklanjaju sneg, pa sve do svojih objekata kojima ti prilazi služe.

Iz nadležne inspekcijske službe apeluju na građane da uklone sneg i led, jer im u suprotnom sledi opomena, ali i sakcija.

- Sve ulice koje nisu obuhvaćene planom, odnosno javne površine, dužni su da održavaju građani i vlasnici stambenih ili poslovnih prostora, ispred kojih se te površine nalaze. U slučaju da građani imaju primedbe na ne očišćen sneg ili led, mogu u svako doba dana da se obrate komunalnoj policiji ili komunalnoj inspekciji, čije ekipe će po prijemu prijave izlaći na teren i proveriti da li su prijave opravdane. U slučaju da jesu, građani će biti opominjani i sankcionisani, ukoliko ne postupe po nalogu komunalne policije ili inspekcijeNemanja Šaru, inspektor za putnu privredu u Gradskoj upravi. - Ekipe koje su čistile sneg i led ispred upravljača puteva su, mogu reći, vrlo korektno uradile posao i nije bilo većih prijava građana na deonice koje su u njihovoj nadležnosti. Što se tiče površina koje održavaju građani, bilo je više prijava, sve ekipe su na terenu, komunalna policija je svakodnevno na terenu, mi takođe izlazimo po prijavama i opominjemo ljude, čak je bilo i sankcija, i staramo se da grad bude što je moguće bolje očišćen. 

Za ne uklanjanje snega i leda sa prilaznih puteva, trotoara i staza koje su u nadležnosti građana, Odlukom su predviđene novčane kazne u visini od 2.500 dinara za fizička i 10.000 dinara za pravna lica i preduzetnike.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 4671
Povezane teme

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.