Komentara: 13
Pregleda: 4118

Za lakše snalaženje turista

11.12.2012. u 14:54h
Izvor: SuMedija
Na osnovu projekta za postavljanje turističke signalizacije u Subotici, za koji je Ministarstvo finansija i privrede dodelilo 3.500.000 dinara, Turistička organizacija Subotice je u toku ove godine postavila turističku signalizaciju na ulaznim pravcima u grad i na pešačkoj zoni na Paliću.
Za lakše snalaženje turista

Prema rečima Ivane Jovčić, direktorice Turističke organizacije Subotice predviđeno je da se sledeće godine završe prilazni pravci Hajdukovu i Paliću čime bi se završila druga faza ovih radova.

- Za sada smo uspeli da odradimo svu tehničko – projektnu dokumentaciju koja se tiče postavljanja ovih tabli na celoj teritoriji grada. Ove godine smo postavili turističku signalizaciju na ulaznim pravcima u Suboticu i pre dve nedelje je završeno postavljanje na pešačkoj zoni na Paliću čime je odrađena prva faza tih radova. U okviru radova na Paliću na pešačkoj zoni je postavljeno 12 tabli, a u zavisnosti od same lokacije varira i broj znakova koji je na svakoj od tih postavljenih tabli. U Subotici su na svim glavnim lokalnim i magistralnim saobraćajnicama postavljeni znaci, tako da je Subotica potpuno završena - rekla je Jovčićeva.

U okviru Vinskog puta obeležene su vinarije koje su stalno otvorene za posete, a uz četiri postojeće od ove godine postavljaju se i putokazi za vinariju Tonković koja je stekla uslove da se nađe na vinskom putu, navela je Jovčićeva.

Za lakše snalaženje turista

Uređena turistička signalizacija u svakom gradu omogućava lakše snalaženje svih onih koji posećuju neki grad.

- Zadovoljni smo efektima koje je izazvala postavljena turistička signalizacija u gradu. Drago mi je što Turistička organizacija Subotice prati i osluškuje savremene trendove i da prati želje modernog turiste- istakao je Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za turizam i omladinu.

Čeka se zakonska regulativa

- Što se tiče postavljanja novih tabli na ulasku u grad dobili smo informaciju da Ministarstvo za infrastrukturu i saobraćaj još uvek nema donešen pravilnik o veličini i načinu postavljanja te vrste signalizacije. Svi ti znaci koji su postavljeni u drugim gradovima su postavljeni po starim pravilnicima koji više ne važe. Na nama je da sačekamo da se zakonska regulativa napravi i onda ćemo moći da rešavamo i taj problem—kaže Jovčićeva.

Za lakše snalaženje turista

Više gostiju u ovoj godini

- Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku za prvih deset meseci u 2012. godini u Subotici u odnosu na prošlu godinu imamo rast broja noćenja domaćih i stranih gostiju, od oko četiri procenta. Nadam se da će taj broj do kraja godine biti i veći. Zadovoljna sam sa tim brojkama, jer smo jedna od retkih destinacija u našoj zemlji koja beleži rast u toj sferi, uz Beograd i Novi Sad. Navela bih i to da nam se vraćaju domaći gosti, a stranaca je iz godine u godinu sve više—rekla je Jovčićeva.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4118
Povezane teme

Turistički informativni centar Subotica

Turizam Subotica

turistička organizacija subotica

ivana jovčić

turizam na paliću

vjekoslav ostrogonac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.