Komentara: 6
Pregleda: 3303

Za dva dana otkriveno 240.000 neprijavljenih evra na Horgošu

27.08.2021. u 11:44h
Izvor: Subotica.com
Dan nakon što su carinici u saradnji sa policijom sprečili pokušaj neleganog prenosa 100.000 neprijavljenih evra na graničnom prelazu Horgoš, onemogućen je još jedan takav slučaj, ovog puta sa 140.000 neprijavljenih novčanica iste valute.
Za dva dana otkriveno 240.000 neprijavljenih evra na Horgošu

Neprijavljene devize su otkrivene kada je na red za kontrolu na ulazu u Srbiju pristiglo vozilo kojim je upravljao mađarski državljanin. Putnik se sam iz Budimpešte uputio ka Beogradu, a na granici je službenicima rekao da nema ništa da prijavi, što se ubrzo pokazalo kao netačno.

Naime, carinici su najpre u kaseti ispred suvozačevog sedišta zatekli gotov novac uvijen u celofan, da bi potom, ispod zadnjeg sedišta pronašli čak 13 svežnjeva neprijavljenih evra. Ukupno je otkriveno 140.000 neprijavljenih evra, mahom u apoenima od 50 evra, o čijem se poreklu putnik nije izjašnjavao.

Za dva dana otkriveno 240.000 neprijavljenih evra na HorgošuO događaju je odmah obavešteno Tužilaštvo, pa su putnik, vozilo i novac predati Odeljenju za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova na dalji postupak.

Iz Uprave carina podsećaju da je na granici neohodno prijaviti gotovinu iznad 10.000 evra, što je propis koji se primenjuje kako u Srbiji, tako i u celoj Evropskoj uniji. Cilj primene tog propisa je da se onemogući pranje novca i finansiranje ilegalnih aktivnosti, za šta se gotovina koja se krijumčari, uglavnom i koristi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3303
Povezane teme

granični prelaz horgoš

uprava carina

carina

horgoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.