Komentara: 3
Pregleda: 2694

Za desetak dana prekontrolisana 483 ugostiteljska objekta

16.04.2021. u 13:09h
Izvor: Subotica.com
Za desetak dana prekontrolisana 483 ugostiteljska objekta

U periodu od 5. aprila, kada je ugostiteljskim objektima dozvoljen rad letnjih bašti i služenje gostiju na otvorenom, pa zaključno sa današnjim danom, komunalna milicija i komunalna inspekcija su prekontrolisale 483 objekta, a nisu uočene značajnije nepravilnosti, kaže Tibor Fazekaš, sekretar Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove, dodajući da se kontrole sprovode svakodnevno.

Za godinu dana pojačanog inspekcijskog nadzora radi sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19, u Subotici je sankcionisano ukupno 160 ugostiteljskih objekata zbog, kako objašnjava Fazekaš, rada mimo propisanog radnog vremena, na osnovu čega zaključuje da se subotički ugostitelji većinom pridržavaju propisanih protivepidemijskih mera.

- Komunalna milicija i komunalna inspekcija Gradske uprave Grada Subotice će i u narednom periodu, pored redovnih zadataka, nastaviti nadzor u skladu sa propisima, odlukama i naredbama koje donose nadležni organi, a kojima se određuju mere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti - poručuje naš sagovornik.

Istovremeno, kako dodaje Fazekaš, pripadnici ove Službe nastaviće da pružaju podršku medicinskom osoblju Doma zdravlja u sprovođenju vakcinacije teško pokretnih i nepokretnih sugrađana u kućnim uslovima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2694
Povezane teme

tibor fazekaš

ugostiteljstvo

sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove

ugostiteljski objekti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.