Komentara: 4
Pregleda: 2867
Foto

XVIII Festival ulične odbojke - Streetvolleyball 2018 za vikend u centru grada

15.05.2018. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
Za vikend na Gradskom trgu održava se tradicionalni Festival ulične odbojke - Streetvolleyball za dečake i devojčice od 8 do 15 godina. Ove godine očekuje se nastup preko 160 ekipa iz preko 30 klubova Srbije i regiona.
XVIII Festival ulične odbojke - Streetvolleyball 2018 za vikend u centru grada

Međunarodni festival odbojke "Street volleyball Subotica", osamnaesti po redu, održaće se u subotu i nedelju, 19. i 20. maja na centralnom gradskom Trgu, u organizaciji Odbojkaškog kluba "Volleyball 2000", a uz podršku lokalne samouprave i gradskog sportskog saveza.

Najavnu konferenciju turnira otvorio je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, čestitavši punoletstvo međunarodnom turniru koji je tokom skoro dve decenije okupio brojne goste u naš grad i afirmisao mnoge današnje odbojkaše i odbojkašice.

XVIII Festival ulične odbojke - Streetvolleyball 2018 za vikend u centru grada

- Nedavno smo imali sastanak sa predsednikom Odbojkaškog saveza Srbije, koji je takođe podržao i pohvalio ovu manifestaciju. U proteklih par godina bili smo domaćini brojnih međunarodnih odbojkaških takmičenja, čime se pokazalo da smo zaista grad odbojke, verujem da će se dobra saradnja nastaviti i u narednim godinama jer to Subotica zaslužuje. - rekao je Simović

Takmičenje je organizovano u sedam starosnih kategorija za devojčice i tri kategorije za dečake, od 2003. do 2009. godišta. Za najuspešnije ekipe turnira predviđene su nagrade u vidu pehara, medalja, diploma i zahvalnica.

Tradicionalni turnir ima za cilj da doprinese razvoju odbojke, stvaranju uslova za aktivnije učešće mladih u vrhunskom sportu, kao i uključivanju mlade populacije u sportske aktivnosti u slobodno vreme, kroz afirmaciju sportskog i takmičarskog duha.

XVIII Festival ulične odbojke - Streetvolleyball 2018 za vikend u centru grada

Direktor turnira, Dragan Savić, govorio je nešto više oko samog takmičenja, najavivši nastup preko 160 ekipa, odnosno 30 klubova iz cele Srbije, a biće tu tradicionalno i gostiju iz regiona.

- Kao i prethodnih godina devojčice igraju u sedam uzrasnih kategorija, dečaci u tri, igraće se na 17 terena na Gradskom trgu. Ovog vikenda sa nama biće klubovi iz Novog sada, Beograda, Pančeva, Vršca, ali i veliki broj klubova iz Subotice, što nas posebno raduje. To su klubovi koji su i u seniorskom uzrastu u vrhu srpske odbojke, a daju veliki značaj na radu sa mladima - rekao je Savić, zahvalivši se gradu i brojnim prijateljima turnira na svesrdnoj pomoći i podršci svih ovih godina.

Ovogodišnji promoter turnira je Uroš Kecman, odbojkaš Spartaka koji je sa zadovoljstvom prihvatio ovu čast, ističući da je u prava privilegija biti deo ove sportske priče. 

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam po prvi put učesnik ove lepe manifestacije. Nažalost kao igrač nisam imao prilike da učestvujem jer sam relativno kasno počeo da se bavim odbojkom. Ovo je jedan predivna stvar koa se održava u našem gradu već osamnaest godina, koja je veoma značajna za dečake i devojčice u tom uzrastu i prilika da se međusobno takmiče i osvajaju svoje prve medalje. - rekao je Kecman

XVIII Festival ulične odbojke - Streetvolleyball 2018 za vikend u centru grada

Okvirna satnica manifestacije: Subota (dan za devojčice) - od 9 do 13 časova kvalifikacije, od 13 do 17 časova polufinale i finale, od 17 do 19 časova dodela medalja. Narednog dana, u nedelju, dečaci će od 9 do 13 časova igrati kvalifikacije, od 13 do 17 časova održaće se mečevi polufinala i finala, dok je od 17 do 19 časova dodela medalja.

Izvor: Subotica.com
Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira Najava XVIII Streetvolleyball turnira
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2867
Povezane teme

nemanja simović

streetvolleyball

streetvolleyball turnir

street volleyball

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.