Komentara: 0
Pregleda: 3783

XV "Etnofest" od 21. do 24. juna

16.06.2018. u 13:25h
Izvor: Subotica.com
Petnaesti po redu Etnofest, koji će biti održan od četvrtka, 21. do nedelje, 24. juna na tri lokacije u Subotici i na Paliću, okupiće muzičke umetnike iz devet zemalja.
XV "Etnofest" od 21. do 24. juna

U okviru četiri koncertne večeri, koje će biti organizovane na Velikoj terasi na Paliću, u Muzičkoj školi i Klein house-u, na ovogodišnjem Festivalu muzike sveta subotičkoj publici predstaviće se umetnici iz naše zemlje, ali i Mađarske, Hrvatske, Izraela, Španije, Maroka, Italije, Norveške i Švedske.

Festival će biti otvoren na Dan muzike sveta, a prvog dana biće priređeni koncerti u Muzičkoj školi i Klein hausu, dok će narednih dana program biti organizovan na Velikoj terasi na Paliću.

Uprkos finansijskim problemima ,„Etnofest“ opstaje već deceniju i po, pre svega zahvaljujući kvalitetnom programu i interesovanju publike, a prema rečima umetničkog direktora Festivala, Dejana Vujinovića, publika ove godine može da očekuje možda najbolji program do sada.

- “Etnofest“ će ovaj put voditi muzičkim stazama koje donose neobičnu muziku Kanarskih ostrva, Sicilije, Sahare i Bliskog Istoka, ali i Balkana i Panonskog basena. Bez obzira na zvučna imena koja smo imali tokom perioda dugog 15 godina, ovaj program petnaestog, jubilarnog festivala je najkonherentniji i verovatno najjači muzički program, koji smo do sada imali. Etnofest je svih ovih petnaest godina najraznovrsniji muzički festival koji naš grad ima i najkvalitetniji muzički program, koji na jednom mestu može da se vidi u našem gradu - smatra Dejan Vujinović, umetnički direktor Etnofest-a.

Program svake večeri počinje u 20 časova, a ulaz na koncerte je, kao i prethodnih godina, besplatan, ali će preporučeni dobrovoljni prilog po večeri biti 200 dinara.

Detaljne informacije o programu mogu se naći na zvaničnom sajtu - etnofest.org.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3783
Povezane teme

etnofest

festival etnofest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.