Komentara: 5
Pregleda: 3129

XII Ultramaraton trka na Paliću

10.05.2018. u 10:04h
Izvor: Subotica.com
Ultramaratonski savez Srbije za vikend (12. i 13. maj) održava tradicionalnu, dvanaestu po redu, ultramaratonsku trku na vreme i distancu. Trenutno je prijavljeno 76 takmičara, a rekordan broj takmičara će se okušati na 24-časovnoj trci.
XII Ultramaraton trka na Paliću

Trka je kao i ranijih godina međunarodnog karaktera, održava se u okvirima vremena na 6 / 12 / 24 časa, odnosno na 50 i 100 kilometara. U trkama na 6 i 12 časova trči se i u štafetama.

Ove trke se održavaju na međunarodno verifikovanoj stazi pored palićkog jezera i istovremeno su i državno prvenstvo i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Iz organizacije ističu da je ove godine prijavljeno rekordna 22 trkača na 24-časovnom maratonu.

Što se tiče država odakle su prijavljeni, tu su Mađarska, Slovenija, Makedonija, Hrvatska, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Češka, Sjedinjene Američke Države i naravno domaćin Srbija. Od subotičkih / palićkih klubova očekuje se učešće oko petnaestak takmičara.

Svečano otvaranje održaće se u subotu, 12. maja, sa početkom u 11,30 časova ispred Velike terase na Paliću, nakon čega se će od 12 časova dati znak za početak trka u svim disciplinama. Svečanost proglašenja najboljih biće u Eko centru u nedelju po završetku vremenski najdužeg maratona, nešto posle 12 časova.

Organizator sportske manifestacije je Ultramaratonski savez Srbije, a takmičenje se održava uz pomoć MZ "Palić", lokalne samouprave, Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, kao i preduzeća Mini Pani.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3129

Povezana vest

Povezane teme

ultramaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.