Komentara: 12
Pregleda: 8284

Winterfest se dopada Subotičanima

06.12.2011. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Winterfest se dopada Subotičanima

Počeo je zimski vašar “Winterfest”. Prvi put na prostoru malog Korzoa postavljeno je 16 drvenih kućica, 11 drvenih tezgi i štandovi sa gurmanskim specijalitetima. Bogata i raznovrsna ponuda biće pred Subotičanima do 12.januara naredne godine. Novogodišnji vašar ove godine izgleda kao vašari u evropskim gradovima.

Subotičani su oduševljeni Winterfestom. Dopada im se izgled drvenih kućica kao i ponuda koja je ove godine raznovrsnija.Pored ukrasa za jelke, nakita, garderobe, tašni u ponudi su i razna jela, šareni bonboni, med, sapuni i kozmetika od kozjeg mleka, domaći suhomesnati proizvodi, kiseliš, pekmezi i komopoti, domaća vina i rakije, slatkiši, čestitke, knjige i drugo.

Goranski rasadnik iz Subotice prvi put učestvuje na novogodišnjem vašaru u centru grada. U ponudi su jelke sa busenom, tuje, ukrasno šiblje i druge sadnice. Pored jelki sa busenom postoje i drugi ekološki izbori pri kojima se ne ugrožava životna sredinu i ne učestvuje u bespravnoj seči stabala.

Na Winterfestu predstavljene su najnovije rukotvorine, dela narodne i primenjenih umetnosti, zatim proizvode retkih i starih zanata. Prodaja petardi ili pirotehničkih sredstava je zabranjena na vašaru.Organizaciju Winterfesta pomogao je grad i pokrajina.

Subotica.com je obezbedio WEB KAMERU Uživo sa ove lokacije, a istu možete videti na linku:
www.subotica.com/kamera

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 8284
Povezane teme

winterfest subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.