• Pregleda: 4662

Webiz edukacija o poslovnoj primeni Interneta

Hotel Galleria u Subotici će tokom vikenda od 7. do 9. novembra biti domaćin prvog samostalnog Webiz programa poslovne edukacije u organizaciji tima koji već dve godine uspešno realizuje konferenciju o poslovnoj primeni interneta u Zrenjaninu.
Webiz edukacija o poslovnoj primeni Interneta

Ova jedinstvena obuka namenjena je svim predstavnicima malih i srednjih preduzeća iz Subotice i okoline, ali i iz svih drugih gradova Srbije i regiona. Da li je i za Vas? Prema rečima organizatora, ako Vaši dosadašnji napori na internetu nisu dali neke značajne rezultate – a naročito ako još uvek ne znate odakle da krenete sa internet promocijom – vrlo verovatno jeste.

Websajt, Facebook, blog, Google AdWords, mobilni marketing... Na internetu postoji mnogo mogućnosti za promociju biznisa i za pribavljanje novih kupaca i klijenata. Brojne firme, svetske ali i domaće, već odavno beleže znatna povećanja prodaje zahvaljujući internetu.

Problem je međutim baš u tom obilju mogućnosti: nije svaka vrsta promocije pogodna za svaki biznis, a i kad odaberete pravu, postoje neka pravila i finese koje treba savladati kako biste izbegli situacije poput sajtova koji odbijaju potencijalne kupce, amaterski vođenih naloga na društvenim mrežama, zapuštenih blogova, bacanja u vetar novca koji dajete za plaćeno oglašavanje putem Google AdWordsa ili Facebooka – situacije do kojih dolazi suviše često upravo zbog nesnalaženja u poslovnom internet okruženju.

Ova intenzivna vikend edukacija upravo ima za cilj da to promeni i da predstavnicima malih i srednjih preduzeća, preduzetnicima, zaposlenima u sektorima marketinga, prodaje i PR-a u javnim preduzećima i ostalim poslovnim i nevladinim organizacijama pruži jasan pregled raznolikih mogućnosti koje pruža internet, kao i osnovna znanja koja će im pomoći da prilagode svoj online nastup i uz minimalna ulaganja povećaju prodaju.

predavači Webiz programa poslovne edukacije

Među predavačima su neki od najkvalitetnijih kadrova iz oblasti internet poslovanja, marketinga i PR-a, a trodnevna edukacija obuhvata sledeće teme:

 • Strategija nastupa kompanije na internetu, svetski trendovi i primeri
 • Internet sajt (koncept, struktura, sadržaji, kreiranje sadržaja, funkcionalnosti, pozicioniranje)
 • Webrend – Brendiranje kroz korišćenje nacionalnog domena
 • Promocija web sajtova kroz aktivnosti (online katalozi i adresari, online PR, newsletter, mailing liste....)
 • Oglašavanje putem banera (mogućnosti i formati, kada se koji koristi)
 • Google Adwords (Zanima li Vas ko i gde upravo sada traži Vaš proizvod ili uslugu? Koliko košta da ga odmah 'dovučete' na svoj sajt?)

predavači Webiz programa poslovne edukacije

 • Google Analytics, alat za praćenje posete sajta koji može da koristi svako
 • Kako da na internetu prodate, naplatite i platite (Praktični saveti strategija online prodaje, metode plaćanja na internetu i mogućnosti online naplate)
 • Poslovni blog: Kako ga TREBA raditi
 • Mobilni marketing i nova pravila igre
 • Društveni mediji – karakteristika i primena
 • Uspešno vođenje kompanijskih Facebook stranica

Sve informacije se mogu naći na http://edukacija.webiz.rs, a za slušaoce programa hotel Galleria je obezbedio povlašćene cene smeštaja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
ivan Odgovori
160 evra kotizacija!!! looooooool
mz/x Odgovori
Mene bi najvise interesovalo naplata potrazivanja a duboko sam uveren da i vecinu.
Vlado Odgovori
160 evra bez PDV odnosno 192 sa PDV ili preko 22,000 dinara košta ulaz. (ali dobiješ dva piva i kobasicu)
Meni je posebno za oko zapao Dragan Varagić i njegova tema "Praktični saveti strategija online prodaje...". On je stvarno stručnjak po tom pitanju jer uglavnom uspešno prodaje maglu.
S obzirom kolika je cena ulaznice vidim da prodaja malge baš i ne ide u poslednje vreme pa se zarađuje na prodaji priče o prodavanju magle. Proslavio se na sajtu Narodne biblioteke Srbije kojoj je radio SEO i mogu reći na osnovu vidljivog dela sajta da tamo nema ni osnovih elementa SEO-a. Izblamirao sa televiziji kako je taj projekat uspešan i kao dokaz priložio google-ovu ocenu sajta sa ocenom 10. I pored toga što je ta ocena "ukradena" od drugog sajta, sve nacionalne biblioteke u svetu po automatizmu imaju veliku ocenu. Uglavnom svaku mu čast jer nije ništa uradio a debelo je naplatio i još mu to krasi CV. Znači ekspert je za svoju temu. I većina ostalih tema su prodavanje magle. Smatram da je ovaj seminar ne da se nešto nauči nego da se samopromovišu predavači i još mi da im platimo. Neka hvala.
Vlada Odgovori
Evo da se ne bih krio iza pseudonima, ja sam Vlada, jedan od organizatora ovog programa edukacije. Po komentarima bih zaključio da oni koji su do sada komentarisali nisu shvatili najbolje ovu priču. Što se cene tiče, napomenuo bih da je ovo trodnevni program edukacije, a da je cena niža od većine sličnih jednodnevnih edukacija u zemlji i regionu. Namenjena je malim i srednjim preduzećima, kao i preduzetnicima, i razumem da može biti nepristupačna fizičkim licima, ali njima i nije prvenstveno namenjena. Predavači su po našem mišljenju neki od najvećih strućnjaka iz oblasti internet poslovanja na ovim prostorima a i šire, a smatram da imam kredibilitet da tako nešto izjavim obzirom da se internetom i marketingom bavim više od 10 godina, i iza sebe imam organizaciju dve Webiz konferencije u Zrenjaninu koja ja za dve godine postojanja postala jedan od najvećih IT događaja u zemlji. Obzirom da znam koliko organizacija Webiz konferencije znači Zrenjaninu, ali i poslovne edukacije koja je ove godine bila vrlo uspešna, mislim da realizacija ovog programa može doneti samo benefite Subotičanima i subotičkim firmama. Za studente smo pripremili popust od 50% na kotizaciju, te ćemo na ovaj način izaći u susret i onima manje platežne moći. Pozdrav svima uz želju da manje ''hejtujete'' na prvu loptu, možda ima nečeg dobrog u priči, a ja vam lično garantujem to! Naravno, dostupan sam svima da pružim dodatne informacije, komunicirajte sa nama putem Facebok-a i Twitter-a.
Jovan S. Odgovori
Na nagovor i upornost prijatelja bio sam na prethodnom Webiz-u (i na poslovnoj edukaciji) i zadovoljan sam onim što sam naučio i jako sam se zabavio dok sam to radio.
Naravno da nisam postao ekspert(nisam ni očekivao da ću), ali sam konačno shvatio o čemu mi pričaju ti webdizajneri i programeri i kojekakvi eksperti i na koji način njihova ekspertiza može pomoći mom poslu.
Webiz mi je pomogao da identifikujem koji vid promocije bi bio najeftiniji i najefikasniji za moju firmicu i na taj način sam uštedeo bar 400e (ne plaćajući nekom za silne usluge koje mi je nudio i održavanje raznih stranica).
Naučio sam nekoliko besplatnih trikova koji su napravili bar jedan korak razlike između mene i konkurencije koju imam ovde.
Nisam se naglo obogatio nakon Webiz-a, ali je sigurno da je bar odplatio cenu prošlogodišnje kotizacije, a obzirom da sam već rezervisao svoju kartu, može se reći i da mi je koristio.

Ako ste preduzetnik i ne znate šta znači blog, web, facebook stranica, seo, ključna reč ili ste jedan od onih "ne znam ti ja o tim novim stvarima" mislim da je baš ova edukacija za vas i da nema tu ničeg "novog" i "strašnog", već neophodnog.
Ako još uvek niste sigurni, pradlažem da pogledate slike wellness centra hotela Galerija.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.