Komentara: 14
Pregleda: 3276

Vulin na Paliću posetio decu s Kosova i njihove domaćine

05.10.2013. u 22:46h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji "Dečje radosti" iz Gnjilana i osnovne škole "Sonja Marinković" iz Subotice, oko pedesetoro dece sa Kosova i Metohije boravilo je u Subotici kod svojih vršnjaka, sa kojima su zajedno pohađali nastavu i imali brojne vannastavne aktivnosti. Radi se o akciji "Deci Kosmeta sa osmehom - zajedno u školskim klupama" koja je organizovana po šesti put. Decu sa Kosova i njihove vršnjake danas je obišao i ministar bez portfelja, zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin.
Vulin na Paliću posetio decu s Kosova i njihove domaćine

Na "Salašu Đorđević" kod Palića, za 47-oro dece, iz Vitine, Kosovske Kamenice, Gnjilana i Kosova Polja, uzrasta od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, koji su gosti svojih vršnjaka iz Subotice, danas je bio samo još jedan u nizu sadržajnih dana koje su proveli u našem gradu.

Šestu godinu zaredom organizacija "Dečja radost" iz Gnjilana i osnovna škola "Sonja Marinković" iz Subotice, organizuju za decu Kosova i Metohije akciju "Deci Kosmeta sa osmehom - zajedno u školskim klupama". U okviru te akcije mališani sa Kosmeta i iz Subotice zajedno pohađaju nastavu i druže se kroz vannastavne aktivnosti.

Mališane i njihove domaćine danas je obišao i ministar bez portfelja, zadužen za Kosovo, Aleksandar Vulin. On je deci sa Kosova i njihovim domaćinima dodelio školske torbe i drugi školski materijal. Vulin je ocenio da su ovakve akcije u multietničkim gradovima kao što je Subotica "beskrajno značajne” za decu sa Kosova, koji tako mogu da osete "dašak slobode”, odnosno da je moguće živeti sa ljudima drugih nacionalnosti, a da to ne bude „u sukobu i bodljikavoj žici”. On je dodao da će biti zadovoljan kada deca iz Subotice budu mogla da odlaze u posetu svojim drugarima na Kosovo i Metohiju.

I organizatori i njihovi gosti se nadaju da će ova tradicija biti nastavljena, te da će se jednog dana stvoriti uslovi i za uzvratnu posetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3276
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.