Komentara: 15
Pregleda: 4938

Vulin: Makedonija jedini legalni put migranata

23.02.2016. u 22:56h
Izvor: Subotica.com
Vulin: Makedonija jedini legalni put migranata

Pokušaja da se ilegalno pređe granica će uvek biti, ali svi oni koji u našu zemlju ne uđu iz Makedonije, koja je jedina legalna ruta, smatraće se ilegalnim migrantima - poručio je danas u Subotici ministar Aleksandar Vulin.

- To su pre svega ekonomski migranti, pretpostavljamo da se mogu pojaviti krijumčarske bande koje zloupotrebljavaju takve ljude, ali protiv toga se Srbija bori, možda najbolje na čitavoj ruti. Najveći broj krivičnih prijava je podnela naša policija, koja je uhapsila i najveći broj krijumčara i oduzela najveći broj vozila – dodao je Vulin.

Ministar je podsetio da je jedinstvenu kontrolu migranata od strane predstavnika svih pet zemalja na ruti i izdavanje jedinstvenih registracionih isprava, Srbija predlagala još pre godinu dana.

- Broj migranata ne zavisi samo od pooštrenih kontrola, već prvenstveno od rata u Siriji, odnosa Evropske unije i Turske, vremenskim uslovima na Mediteranu. Što se nas tiče, mi smo spremni za svaki broj koji može da prođe u skladu sa odlukama koje donose zemlje koje se nalaze na ruti. Ukoliko Austrija ili bilo koja druga zemlja odrede broj ljudi koji mogu da prođu ili ostanu - mi se tog broja pridržavamo – istakao je ministar.

Izvor: Subotica.com
Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 4938

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

migranti

migranti u subotici

ilegalni migranti

aleksandar vulin

prihvatilište za migrante

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.