• Pregleda: 5741

VTŠ i kompanija ICBTech potpisali ugovor o stipendiranju studenata

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice i subotička kompanija ICBTech, potpisali su danas ugovor o stipendiranju studenata.
VTŠ i kompanija ICBTech potpisali ugovor o stipendiranju studenata

Prvu stipendiju ove kompanije, u iznosu od 264.000 dinara, dobio je Nemanja Lugumerski, student treće godine informatike. Pored stipendije, Nemanja je dobio i potrebnu opremu za rad dok na mesečnom nivou dobija dodatna sredstva za praćenje savremenih kurseva iz oblasti razvoja mobilnih aplikacija.

Ugovor su potpisali direktor Visoke Tehničke Škole Strukovnih Studija iz Subotice prof. dr Igor Fürstner i direktor preduzeća ICBTech  d.o.o. ing. Aleksandar Pejić.

Nemanja Lugumerski je prošlog leta, kao student druge godine, bio na stručnoj praksi u ovoj kompaniji gde je nakon rešavanja test zadataka ušao u uži krug za stipendiju.  Nakon završetka školovanja, Nemanji je obezbeđen posao u ICBTech kompaniji sa kojom ima ugovornu obavezu na dve godine.

ICBTech je mlada kompanija koja kompletan razvoj radi u Subotici. Zaposlene ove kompanije čine većinom inženjeri koji su završili studije na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici.

Ovaj model ulaganja u mlade stručnjake treba da bude primer i ostalim kompanijama i da svima bude u interesu da mladi stručni ljudi nađu dobro plaćen posao u svojoj struci i to u svom gradu i svojoj državi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Dum Odgovori
sto je sladak ovaj Nemanja, mljac
prisni bunjevac Odgovori
Ja bi tu kazo da u toj "kompaniji" ( u kojoj btw. programiraje microkontrolere - moš mislit kaki je to velik tudomanj ) morajedu unaprid lovit kakog god čovika da bi taj kod nji radio jer dosad nisu našli nikog ko bi očo kod nji raditi.
buki Odgovori
Ako prisni ne znas o cemu se radi ondak nemoj komentarisati, ili ti je mozda krivo sto ti nisi dobio te novce?
Pera Odgovori
Zasto se grad ne izbori i za master studije na VTS u.Iki je ne miguca misija zbog Novisadskog FTN lobija?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.