Komentara: 1
Pregleda: 2804

VTŠ domaćin susreta učenika tehničkih škola Vojvodine

24.05.2017. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
U Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija organizovan je prvi susret srednjoškolaca Vojvodine, koji se školuju na području mašinstva, mehatronike, elektrotehnike i matematike.
VTŠ domaćin susreta učenika tehničkih škola Vojvodine

Dvadeset i pet učenika iz Subotice, Kanjiže, Ade i Bečeja, predstavilo je radove  na kojima su uz podršku svojih profesora vredno radili u proteklom periodu. Podeljeni u dve grupe, prikazali su video prezentacije i radove iz oblasti mašinstva i mehatronike i sa druge strane, elektrotehnike i informatike.

- Pozvali smo đake iz naše regije, koji su nam potencijalni kandidati za dalje studiranje. Ideja nam je bila da pokažemo da tehnička struka vredi i da u njoj ima mladih ljudi koji žele da se bave ovom strukom. Ovde su bolji učenici koji idu na takmičenja i koji su kandidati za dalje studiranje. Želimo da ova manifestacija bude tradicionalna da bi osetila deca da bi trebalo raditi i da taj uloženi trud vredi - kaže dr Igor Firstner, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Radove je ocenjivao stručni žiri sastavljen od profesora Visoke tehničke škole. Najbolji učesnici takmičenja dobili su mogućnost da besplatno pohađaju pripreme za upis.

- Ideja susreta je da se deca nađu, kao što se mi sa kolegama susrećemo na konferencijama. Ovo je bila prilika i da se mi pokažemo njima, kako bi nas upoznali i odlučili se da ovde nastave svoje školovanje, u rodnom kraju - kaže dr Imre Nemedi, profesor Visoke tehničke škole.

Za srednjoškolce je ovo bila prilika da predstave svoje znanje i kreativnost, ali i da razmene iskustva sa svojim vršnjacima u oblastima za koje se školuju.

- Predstavio sam društvenu mrežu i on line web shop koji su prodati kao sajtovi. Radio sam godinu dana na oba projekta, veliku pomoć su mi pružili profesori. Ovo mi jako puno znači, jer mogu da promovišem ono čime se bavim - kaže Alen Mehuć iz Tehničke škole „Ivan Sarić“

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2804
Povezane teme

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.