Komentara: 5
Pregleda: 13528
Video

Vrtići i škole još neće početi da rade

20.04.2020. u 17:29h > 17:53
Izvor: Subotica.com
U toku je dnevna konferencija za novinare povodom situacije sa korona virusom u Srbiji, pratimo uživo dešavanja.
Vrtići i škole još neće početi da rade

Za poslednja 24 sata, testirano je 3.111 osoba, od kojih 312 pozitivno. Hospitalizovane su ukupno 3.703 osobe. Izlečeno je 870 ljudi, objavio je na konferenciji za medije pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Od početka epidemije testirano je 41.812 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Kako smo ranije javili, Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o ublažavanju nekih ranije donetih mera u vezi sa epidemijom korona virusa. Nove mere su, navode, donete u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke.  

PRERANO DA DECA KRENU U VRTIĆE I ŠKOLE

Odgovarajući na pitanje o početku rada vrtića, Zoran Gojković kaže da Krizni štab redovno analizira kompletnu epidemiološku sliku i od svega toga će zavisiti dalji postupci i dalje ublažavanje mera. Za sada je ta mera, otvaranje vrtića, prerana, ističe, dodajući da će za sada deca ostati kod kuće.

NIJE SVAKO KANDIDAT DA PRIMI KRVNU PLAZMU - Treba da prođe oko tri nedelje od negativnog testa, uz uslov da se pacijent klinički oporavio, da bi izlečeni pacijent mogao dati krvnu plazmu, ukazuje Vesna Turkulov, direktorka Infektivne klinike KCV. - Nije svako kandidat da primi plazmu, unutar dve nedelje od početka bolesti bi trebalo da se primi. Ako je prošlo više od mesec dana, onda je kasno - navodi Turkulov.

NASTAVLJEN TREND VIŠE OTPUŠTENIH OD PRIMLJENIH PACIJENATA

Trend pada broja obolelih od Vojvodini se nastavlja, saopštila je danas Pokrajinska vlada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine od te infekcije trenutno leči 105, a u Opštoj bolnici u Pančevu 159 pacijenata. Istovremeno, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za obolele sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, smešteno je 177, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 39 pacijenata.

U poslednjih pet dana generalno u Srbiji imamo trend većeg broj otpusta nego prijema u bolnice, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo.

- Krenuli smo sa brzim testovima i narednih dana ćemo raditi značajno veći broj testiranja, kako bismo stekli realniju sliku stanja u populaciji. Vrhunac testiranja će biti tokom juna i jula meseca kada je potrebno preko nadležnih zavoda u zemlji da se sprovede testiranje na antitela kod onih koji su asimptomatski preležali kovid infekciju - navodi Gojković.

POLICIJSKI ČAS SUTRA OD 18, ZA VIKEND OSTAJE DA SE PROCENI

Od sutra policijski čas počinje u 18 časova, a još uvek nije poznato koliko će trajati policijski čas za vikend, saopštio je Gojković, navodeći da ta odluka zavisi isključivo od razvoja situacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 13528

Povezana vest

Povezane teme

vanredno stanje

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.