Komentara: 73
Pregleda: 12325

Vršnjačko nasilje u Subotici sve učestalije

25.10.2018. u 20:07h
Izvor: Subotica.com
Sukobi među školarcima u našem gradu postaju sve češći i poprimaju sve brutalnije razmere. To što su maloletni i krivično neodgovorni, čini se kao da je podstrek prestupnicima da bez obrazloženja, često i bez povoda, kidišu na drugu decu.
Vršnjačko nasilje u Subotici sve učestalije

Poslednji slučaj vršnjačkog nasilja desio se u utorak, samo tri metra od kapije OŠ „Sečenji Ištvan“, gde su na učenika petog razreda nasrnula četvorica dečaka približno njegovih godina.

- To se desilo oko 18.45, tek što je nastava završena. Moj sin je izašao iz škole i na samom izlazu četiri Roma su skočila na njega i počela da ga tuku. Udarali su ga u stomak, i srećom, majka njegove školske drugarice je to videla, istrčala iz kola, izvukla ga od njih i dovela kući – priča za naš sajt dečakova majka. - Otišli smo u hitnu pomoć, odakle su nas uputili u dispanzer gde ga je pregledala dežurna doktorka. Potom smo otišli u Opštu bolnicu gde su mu vadili krv i snimili stomak.

Po njenim rečima dečak je mirno i povučeno dete, skroz odličan učenik i ne seća se da su mu dečaci koji su ga napali išta govorili.

- Juče smo otišli u školu i razgovarali sa direktorkom, koja nam je rekla da je sve uradila po zakonu i što je u njenoj moći, i mi ne sumnjamo u to. Video kamera je snimila sve što se desilo i ona će policiji proslediti snimak i izveštaj – dodaje majka. - Ovo je ko zna koji po redu incident u blizini ili u školi, neki su prijavljeni, neki nisu. Tražimo vanredni roditeljski sastanak na kome ćemo tražiti da se uvede školski policajac i da se ta deca, počinioci dela, budu ispisani iz škole.

Dečak je još uvek potrešen i u šoku i, iako stanuje smo 150 metara od škole, roditelji ga prate u školu i iz nje.

- Sad se to desilo mom detetu, sutra može biti bilo koje drugo dete. Moramo nešto da preduzmemo - poručuje majka.

VINOVNICI MALOLETNIČKOG NASILJA POZNATI POLICIJI OD RANIJE

Sličan incident dogodio se i 19. oktobra, oko 19.30, na šetalištu na Radijalcu, nekoliko metara od škole „Jovan Jovanović Zmaj“. U tuči su učestvovala petorica maloletnika koji imaju između 13 i 15 godina.

Sukob su pratile galama i psovke, tri momka su povređena, a uznemireni prolaznici su pozvali hitnu pomoć, koja je momke odvela na pregled u bolnicu. Kako nezvanično saznajemo od očevidaca, jedan od aktera sukoba koji je mladićima naneo telesne povrede je maloletnik koji je već poznat po vršnjačkom nasilju, jer je letos drugu iz škole stavio nož pod grlo.

- Prijavljena nam je tuča i u toku je utvrđivanje svih okolnosti i detalja tog događaja i posle toga biće podnete odgovarajuće prijave. Reč je o maloletnim licima i u zavisnosti kako delo bude kvalifikovano, pre podnošenja prijave konsultovaće se nadležno tužilaštvo ili prekršajni sud – potvrdili su nam iz subotičke policije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 73
Pregleda: 12325

Povezana vest

Povezane teme

nasilje u školi

nasilje

maloletnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.