• Pregleda: 8769

Vrhovni sud vraća Balaževića na stari posao

Vrhovni sud vraća Balaževića na stari posao

Odlukom Vrhovnog kasacionog suda, najviše pravosudne istance u našoj zemlji, Petar Balažević dobio je spor protiv Grada i treba da se vrati na radno mesto „adekvatno sa njegovom stručnom spremom i sposobnostima“ u JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i izgradnju.

Balažević je juna 2014. godine podneo tužbu zbog neosnovanog otkaza u JP „Direkcija za izgradnju grada“. Posle tri i po godine, koliko je trajao proces, tog preduzeća više nema, ali tu je novo preduzeće kao pravni naslednik.

Presuda je pravosnažna, a 4. decembra ona treba da bude i izvršna.

Ovim povodom kontaktirali smo Petra Balaževića, sadašnjeg direktora Gerontološkog centra, koji nije želeo ništa da komentariše dok ova sudska odluka ne bude izvršna.

Podsetimo, Balažević je tehnološkim viškom proglašen 2014. godine, tik po dolasku Jenea Maglaija na čelo grada. Ipak, u izjavi medijima, Maglai negira da ima veze sa tim.

- Nisam to uradio ja, nego Upravni odbor (predsednik je bio Tivadar Bunford prim.a), ali moje mišljenje je da je grad profitira time što on nije bio na tom radnom mestu, na koje je došao putem svoje partije – rekao je Maglai.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

37
Ig Odgovori
Al će ovo da bude zanimljivo :)
Jančika
Maglaji je malo dete naspram ovog sadasnjeg po pitanju lopovluka.Ovaj je zeznuo i crvene i zute.Neverovatno da sve to radi na ocigled organa vlasti ovog grada i drzave Srbije.
običan komšija
Ko li sedi u Upravnom Odboru Gerontološkog?
Demokratska stranka Saopštenje Odgovori
U jučerašnjem saopštenju ,,Saveza bačkih Bunjevaca’’, a koje potpisuje nezvanični, i sasvim slučajni, portparol slučajnog gradonačelnika Maglai Jenea, Mirko Bajić, izneto je nekoliko činjenica koje su apsolutno nesporne. Potpuno je tačno da je Petar Balažević u JP ,,Direkcija za izgradnju grada Subotice’’, po nalogu slučajnog gradonačelnika Maglai Jenea, dobio otkaz kao tehnološki višak. Tačno je i da je na ime otpremnine istome isplaćeno oko 12000 eura. Sve ostalo su insinuacije i grube neistine.

Kao prvo, u silnoj žurbi da se osobode radna mesta za poslušnike Maglai Jenea, isti nije imao strpljenja da sačeka donošenje novog Zakona o radu već je, na krajnje nezakonit način, uz osobito zalaganje v.d. Direktora JP ,,Direkcija za izgradnju grada’’, Blau Petera, tehnološkim viškom proglasio jedina tri člana Demokratske stranke zaposlena u Direkciji, Petra Balaževića, Nebojšu Janjića i Vladu Dragina. Na ime otpremnina je isplaćeno preko tri miliona dinara. Ovaj novac je Direkciji obezbeđen rebalansom budžeta Grada Subotice.
Srbin
@Demokratska stranka saopštenje
Gospodo draga,svo zlo ove zemlje Srbije,mislim od 2000-te god,dolazi sa vama,prljave privatizacije(24 sporne traže i iz EU da se ispitaju)opšta otimačina i pljačka svega vrednoga u Srbiji,šećerane,banke,pivare,rasprodaja zemlje strancima,zatvaranje preduzeća?!Da je S.Milošević bio toliki lopov (iako ga nikada nisam simpatisao kao komunjaru)kako ste ga vi predstavljali,pa kako onda da vi sve ovo prodate i opljačkate posle njega,sama zapadna štampa piše da ste iz zemlje izneli preko 100 milijardi $!Ne gosoodo draga,sve vas treba(čast pojedincima)ispitati,ko je pošten,svaka čast,a ko je i dinar ukrao,pravac robija od 20 god i su mu imovinu oduzeti,isto važi za sve vlade i posle vas,jer lopov je lopov ma čiji god bi , taj nije dobar ni za držvu ni za narod,ZATVOR LOPOVIMA-ŽIVOT NARODU!
Paja Jovanovic
Svasta bih mogao da prigovorim DS-u ali ovo je nesto vise od obicnog stracarenja. Kad imamo ovakvo krsenje zakona, uvek treba podrzati ostecenog. Ovo je najbolji slucaj kako bi radio sa svima postenjacina Jene Maglai. Ceo grad zna kako i koga je zaposljavao i koliko “strucne” ljude. Drago mi je zbog Pere jer ga smatram cestitim covekom i dobrim pravnikom, iako nikako ne podrzavam njegovu politicku opciju. Ipak, ovo nikad ne bi ni trebalo da bude u ravni politike ali eto!
lala
pa sad lepo da grad tuzi Maglaia za povracaj para koje je procerdao za lose odluke!
robert
If samo vi zuti se nemojte javljati I nekoga kritikovati.takve lopurde kao sto ste vi ovom zemljom Jos nije hodalo.
Vesko Odgovori
Zato je bivsi gradonacelnik sa tadasnjom gradskom vladom znacajno povecao poreze na imovinu, za grad Subotica. Kao davokat trebao je znati da je odluka o otkazu nezakonita. Umesto da na nju stavi veto, on je bio inicijator i predlagac, da se takva odluka sto prije sprovede, dajuci pri tome i znacajnu otpremninu, na teret poreskih obveznika. kao sto ce i sada poreski obveznici snositi posledice, umesto njega.
Srbin
@VESKO
A šta,ako je sve ovo i urađeno u dogovoru,da dih se "oparili" obojica?Dali ti malo sve nije sumnjivo,dotični gospodin DOBIJA otpremninu,istu uzima,a nakon svega toga tuži opštinu,po meni su tu u igri među-nacinalne muljže a sve na kraju po leđima građana Subotice i građana Srbije!
Paja Jovanovic
Vidi se iz njegovog komentara da je znao sve i da je podrzao, ali sad nevesto odgovornost prebacuje na Bunforda, a znamo svi da je sve odluke donosio samovoljno i koristio situaciju u koju je upao. Das coveku vlast, pa vidis kakav je.
ffilozoff
Pozdrav Vesko
AlwaysUltra Odgovori
Ne znam iz koje je je stranke dotična persona niti ostale detalje ove , uveren sam , farse ali deluje kao da se prethodnih godina baš ''mučio'' uz lepu sinekuru glavešine jedne od najmoćnijih institucija naše umiruće varoši. Dok mlade ljude i stručne ljude nijedan sud ovog tamnog vilajeta nije uzeo u zaštitu .
Toliko samo ...
drapo Odgovori
Balažević se svuda do sada dokazao svojim "sposobnostima" !!! Izbačen je iz MUP-a, oteran iz direkcije (uz veliku otpremninu) i onda postavljen za direktora gerontološkog centra !!! Sad će mu biti isplaćena (verovatno opet lepa suma) za pretrpljenu muku ,patnju i "nepravedno" otpuštanje a i dalje će, adekvatno svojim "sposobnostima" biti direktor u gerontološkom centru ili u nekoj drugoj neproizvodnoj firmi gde se plata dobija neovisno o rezultatima rada...A mladih, pravih stručnjaka koji rade za minimalac ili uopšte ne rade ima na hiljade...UŽAS !!!!!!!!!
Realan
Zaboraviste "Parking".
Antun Odgovori
Oce li konacno neko da objavi koliko je taj Maglai štete napravio ovom gradu dajuci nezakonite otkaze a sto svi mi placamo od svoji novaca? I još smi da izadje za govornicu i pametuje.
Da Odgovori
Ljudsko dno, zato je i sada kod Vulina!
Ritam nereda Odgovori
Nije lako biti simpatizer P. Balazevica, ali kad sa druge strane imas gosn Jenea, onda su moja opredeljenja krajnje jasna i jednosmislena, posebno kad je rec o temi primanja i otpustanja zaposlenih za vreme polgarmestera. Prvo sto je gosn Jene uradio kad je seo u fotelju bilo je politicko revansiranje DS kadru i nametanje svojih madjarskih saboraca.Ovo sto pricam nije politiziranje, nego istorijska cinjenica,ne tako daleka. DS kadru koji ne moze da se pohvali nekim visokim kvalitetom, ali je imao svoje izuzetke, npr Petra Balazevica. Polgarmerster cak ni ne negira da je imao uticaj na smenu Balazevica, krije se iza Bunforda, a jasno je da je 2014-2015 godina bila godina pohlepe, nadmenosti i nabedjenosti tadasnjeg gradonacelnika. Jene je zasluzio ovakvu odluku suda, mozda cak i vise nego Balazevic,jer je za vreme njegovog igranja vlasti, svaka moguca politicka odluka i izjava bila totalni debakl i promasaj za grad. Nadam se jos nekolicini ovakih sudskih odluka na stetu sinjor Jencija!
crnjak Odgovori
Znači, unazad za tri i po godine grad Subotica treba da isplati Petru Balaževiću platu kakvu je mogao imati da je sve to vreme radio kao direktor Direkcije i još plus sve pripadajuće ZATEZNE KAMATE zbog ne isplaćivanja dotične plate zbog kojega je ovaj bio oštećen i ugrožena mu je egzinstencija te ima pravo i na kamate ! Ta sveukupna cifra će u popriličnoj meri da se reflektuje na budžet grada a Petru Balaževiću se sudeći po ovome u protekle tri i po godine isplatilo da se druži sa pravoslavcima i da zaređa po pravoslavnim slavama jer i u Vrhovnom kasacionom sudu sede sve sami pravoslavci te njegovo naginjanje pravoslavlju je doprlo i do ušiju sudija i očigledno dalo rezultata. I sada neka niko ne kaže da se ne isplati PRODATI VERU ZA VEČERU jer se hrvatu Petru Balaževiću to i te kako isplatilo !
kole
mozda je promenio veru,jer partiju nikad ne menja
razočarana
Treba obznaniti da i Poslovi inkubator mora da zamenici direktora nadoknadi zaradu od tri godine, koja je tužila direktoricu i DOBILA SPOR zbog mobinga.
Persa
Neka vrati otpremninu.
crnjak Odgovori
Dokazi .... čisto da se ne kaže da pričam prazne priče !
Lola
Tek ce isplivati na povrsinu dil koji su imali Jencika i Pera a sve pod okriljem zute bande!!!!
Jatagan Odgovori
Zuti su najvece zlo!
psiholoskinja Odgovori
Zanimljivo je da o profitiranju pricaju obicno oni koji su upravo najvise profitirali i to gle cuda, preko svojih stranackih linija i aktivnosti, ophodeci se prema svojim
neistomisljenicima najblaze receno sovinisticki. Ali ko bi bolje poznavao materiju od njega samog, fakat je da svako na kraju krajeva polazi od sebe.
Narodna Odsteta Odgovori
I Maglai i Balazevic su dobri.....umesto da ih narod lepo najuri jednom za svagda!!!
običan komšija
Ko li sedi u UO Gerontološkog?
paja Odgovori
meni pere najviseo odgovarao dok je radio na buvljaku,uvek sam mogao birati medju najboljim tezgama
Mira Odgovori
Pa nije Bunford doneo otkaz ovo je neka zamena teza
mira Odgovori
JATAGAN@
Nisu žuti najveće zlo, ne koristi gužvu... I od tog žutog zla postoji veće-NAPREDNJAČKO, NEUKO ZLO.
To je najveće zlo.
Reiki
Unistili ste grad zute spodobe!!!
kojot
Како неко као неук може да буде веће зло од оног што се школовао да краде и дрпа?
megatrend Odgovori
"gospodin" balžević je politički profiter sa mega tred diplomom koju je steko u šestoj deceniji života, dokle god nam ovakvi vode grad i državu sa mega diplomama mladi će odlazit u svet.
Subotica će uskoro biti gernotološki grad.
pista Odgovori
1. Na kojim konkursi.a je ovaj lik imenovan na razna direktorska mesta?
2. Da je od jencike zavisilo ovaj nikad ne bi bii direktor.
3. Posle svakog izbora pocinje politicka prostitucija i podela partijskog plena.
4. Ko je sve u vreme perinog postavljanja bio u vlasti. Prvo svm sa zutima, pa je sazrela ljubav izmedju svm i naprednjaka...
5. Jencika je u to vreme sprovodio to sto su se stranke dogovorile.
6. Nece ga zbog toga pozivati na sud jer bi isplivali interesantni detalji dilova oko postavljanja raznih funkcionera, direktors.
7. Pisi: propalo. Sve ce to narod pozlatiti:-)
Postar Odgovori
Za neupucene, iznos isplacene otpremnine se odbija od svote koju je JP za upravljanje putevima duzno da isplati Petru Balazevicu
punisher Odgovori
Ja bi rekao da taj vrhovni kasacioni sud ne sluzi ni za sta i oni su korumpirani do jaj*, tako da bilo sto oni pricaju je jos jedna namestena igra
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.