Komentara: 0
Pregleda: 1513

Vremenska prognoza za 22. septembar (petak)

22.09.2017. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom današnjeg dana, temperatura će se kretati u rasponu od 10 do 17 stepeni, a duvaće severozapadni vetar, brzinom do 6 metara u sekundi. Rane jutarnje časove obeležiće oblačno vreme sa slabom kišom, a oko podneva će doći do razvedravanja. Ipak, do kraja dana zadržaće se delimično oblačno i sveže vreme.
Vremenska prognoza za 22. septembar (petak)

Sunce je izašlo u 06:25 časova, kada je temperatura bila na 12. podeljku. Rane jutarnje časove obeležiće oblačno vreme sa slabom kišom, čiji prestanak se očekuje oko 9 časova. Duvaće severozapadni vetar, brzinom do 6 metara u sekundi. 

DANAS POČINJE JESEN - Novo godišnje doba, jesen, počeće danas u 22 časa 1 minut i 48 sekundi, i trajaće 91 dan. Jesen počinje kada Sunce preseče nebeski ekvator i krene na južnu nebesku hemisferu. Tog dana, Sunce izlazi tačno na istoku, a zalazi tačno na zapadu, te su obdanica i noć jednaki i traju po 12 sati. Taj dan se zove jesenja ravnodnevnica ili jesenji ekvinocij.
U trenutku kada jesen zavlada severnom Zemljinom poluloptom, na južnoj u istom trenutku počinje proleće.

Do razvedravanja će doći oko podneva, ali će se do kraja dana zadržati delimično oblačno i sveže vreme. Najviša dnevna temperatura u današnjem danu iznosiće 17 stepeni, koliko će biti u 14 časova. UV indeks u najtoplijem delu dana biće 3.9, što je njegova srednja vrednost i predstavlja srednji rizik od zračenja, ukoliko nismo adekvatno zaštićeni.

Zalazak sunca biće u 18:36 časova, kada će temperatura polako početi da opada. Tokom noći će biti pretežno vedro, a najniža temperatura iznosiće 10 stepeni.

Tokom vikenda pravo jesenje vreme

Subotnje jutro biće sunčano i pretežno vedro, ali će do naoblačenja doći u poslepodnevnim časovima. Najviša dnevna temperatura iznosiće 18 stepeni, a duvaće severozapadni vetar, brzinom do 6 metara u sekundi. Tokom noći se očekuju pljuskovi, koji će temperaturu spustiti na 13 stepeni.

Nedelju će obeležiti oblačno, ali suvo vreme. Najviša dnevna temperatura iznosiće 16 stepeni, a duvaće pretežno severozapadni vetar, brzinom do 3 metra u sekundi. Tokom noći biće delimično oblačno, a temperatura će se spustiti na 11 stepeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1513
Povezane teme

vremenska prognoza

prognoza vremena

vreme danas

vremenska prognoza za suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.