• Pregleda: 678

Vredne nagrade za Dečje pozorište Subotica

Sa 49. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, Dečje pozorište Subotica vratilo se sa tri nagrade, koje je stručni žiri jednoglasno dodelio Viktoriji Palfi, Sloboda Tiboru i Hristini Nadevoj.
Vredne nagrade za Dečje pozorište Subotica

Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije održali su se od 28. do 30. novembra u Pozorištu mladih u Novom Sadu, a u okviru programa bile su izvedene lutkarske predstave iz Beograda, Niša, Kragujevca, Zrenjanina, Novog Sada i našeg grada. Dečje pozorište Subotica i ove godine je osvojilo vredne nagrade koje je žiri, u čijem sastavu su bili dramaturg Željko Hubač, reditelj Dragoslav Todorović i glumac Saša Latinović, doneo jednoglasno.

Nagradu za najboljeg mladog glumca "Milena Sadžak", koju je ustanovilo Pozorište lutaka Niš, žiri je dodelio Viktoriji Palfi za ulogu dečaka Vasje u predstavi "Izvini mama".

Nagrada za glumačko ostvarenje pripala je Sloboda Tiboru za ulogu Karlsona u predstavi "Karcsi kalandjai", a ova predstava dobila je i nagradu za najbolju scenografiju, koju je žiri dodelio Hristini Nadevoj.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.