Komentara: 32
Pregleda: 5291
Foto

Vozni park "Čistoće" bogatiji za četiri nova vozila

04.02.2019. u 15:45h
Izvor: Subotica.com
U poslednjih mesec i po dana, u JKP "Čistoća i zelenilo" stigla su četiri nova vozila. U pitanju su dva kamiona za održavanje higijene i zelenila, jedna autočistilica i jedno vozilo za prevoz napuštenih pasa i mačaka.
Vozni park "Čistoće" bogatiji za četiri nova vozila

Krajem decembra prošle godine, vozni park JKP "Čistoća i zelenilo" postao je bogatiji za novo specijalizovano vozilo, autočistilicu marke "Bucher" namenjenu za čišćenje pešačkih zona, biciklističkih staza, pločnika, ivičnjaka i teže dostupnih površina u užem centru grada. Prema rečima Nikole Jovičića, rukovodioca Radne jedinice "Planiranje i razvoj" u JKP "Čistoća i zelenilo", vozilo je donacija Grada Subotice, koje je koštalo nešto više od 15,8 miliona dinara.

- U pitanju je manje zglobno vozilo, čija posebna karakteristika je to što napred ima tri četke, od kojih je jedna podesiva po visini i dubini tako da se može zavući ispod klupa, stepeništa, oko stubova i drugih teško pristupačnih površina. Vozilo sadrži bunker, odnosno spremnik za prašinu i otpad zapremine dva metra kubna, a njegova radna brzina je 12 kilometara na čas, odnosno do 50 kilometara na čas kada su četke podignute - kaže Jovičić, dodajući da ovo vozilo predstavlja novinu na svetskom tržištu.

Vozni park "Čistoće" bogatiji za četiri nova vozila

Mesec dana kasnije, stiglo je vozilo namenjeno Radnoj jedinici "Zoohigijena", koje će služiti za prevoz uhvaćenih pasa i mačaka lutalica s ulice u gradsko Prihvatilište. Reč je o belom kombiju marke "Fiat Ducato", koji je JKP "Čistoća i zelenilo" finansiralo iz sopstvenih sredstava s nešto više od 3,6 miliona dinara, a kako ističe Aleksandra Bukvić, rukovodilac Radne jedinice "Zoohigijena" u Prihvatilištu za napuštene pse i mačke, novo vozilo će biti od velike ispomoći u svakodnevnom radu.

- Poslednje vozilo koje je kupljeno za potrebe "Zoohigijene" je bilo polovno i oko tri godine staro, a vozilo koje smo sada dobili je novo, komotno, lakše za održavanje i kvalitetno, te će nam i mnogo duže trajati. Njegova unutrašnjost nije opremljena statičnim kavezima, već koristimo naše pokretne kaveze, koji su lakši za funkcionisanje i premeštanje životinja - objašnjava Bukvić.

Vozni park "Čistoće" bogatiji za četiri nova vozila

Osim ovog, JKP "Čistoća i zelenilo" finansiralo je iz sopstvenih sredstava nabavku još dva kamiona marke "Isuzu", namenjena za funkcionisanje Radnih jedinica "Higijena" i "Zelenilo", koji su u preduzeće stigli oko Nove godine. Kako naglašava Jovičić, ovo je prvi put u poslednjih deset godina da je "Čistoća" uspela da obnovi vozni park u sve tri radne jedinice iz sopstvenih sredstava.

- Vozilo koje je je namenjeno za Radnu jedinicu "Zelenilo" je koštalo oko 5,7 miliona dinara, a u pitanju je kiper sandučar, radne zapremine motora oko 2.000 centimetara kubnih i snage 110 kilovata. Drugo vozilo za Radnu jedinicu "Higijena" je manji kamion sandučar, koji je koštao nešto više od 3,8 miliona dinara. Ovo vozilo ima produženu kabinu tako da u njemu mogu da se smeste vozač i pet radnika, te je izuzetno pogodan za prevoz više radnika odjednom koji obavljaju posao na terenu - poručio je Jovičić.

Vozni park "Čistoće" bogatiji za četiri nova vozila

Izvor: Subotica.com
Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene Deponija Subotica - vozila za održavanje higijene
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 32
Pregleda: 5291
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

subotička čistoća

nova vozila

nikola jovičić

aleksandra bukvić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.