Komentara: 9
Pregleda: 10812

Vozač autobusa zaspao za volanom

27.08.2012. u 12:02h
Izvor: Press Online
Vozač poljskog autobusa, koji je udario u parkirano patrolno vozilo MUP-a ubivši dvoje ljudi, zaspao je za volanom, piše Press.
Vozač autobusa zaspao za volanom

Vozača poljskog autobusa probudila je vriska putnika koji su videli kako autobus nezaustavljivo juri ka vozilima i policajcima koji su obavljali uviđaj nakon manjeg saobraćajnog udesa u kom je učestvovala slovačka državljanka, saznaje Press iz izvora bliskog istrazi.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prekjuče na autoputu između Bačke Topole i Subotice poginula je slovačka državljanka, kao i saobraćajni policajac Slavoljub Banić (39), dok su teško povređeni Tihomir Miletić i Nemanja Stojčić hitno prevezeni u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, odnosno Opštu bolnicu u Subotici. Policajci Aleksandar Gligorić i Goran Filipović zadobili su lakše telesne povrede i pušteni su na kućno lečenje.

Prema rečima putnika autobusa „Beatur trans travel", koji je prevozio turiste iz Bugarske ka Poljskoj, u jednom trenutku su primetili kako autobus velikom brzinom ide ka vozilima koja su bila parkirana uz ivicu autoputa.

Vozač autobusa zaspao za volanom

Prema saznanjima Pressa, nakon urađenog alko-testa utvrđeno je da vozač autobusa, kojem su lekari posle udesa u više navrata morali da pružaju pomoć, nije imao alkohol u krvi.

Policajac Tihomir Miletić nalazi se na Odeljenju intenzivne nege Kliničkog centra Vojvodine i njegovo stanje se prati iz minuta u minut.

"On je primljen sa teškim povredama glave i operisan je, pa se sada nalazi u intenzivnoj nezi Urgentnog centra uz stalni nadzor lekara", kaže portparolka KCV Jelena Jurišin. Njegov kolega Savović je takođe na intenzivnoj nezi Opšte bolnice u Subotici, gde je primljen sa povredama rebara i grudnog koša i njegovo stanje je za sada stabilno. Policajce su obišli direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić.

Vozač autobusa zaspao za volanom

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 10812
Povezane teme

saobraćajna policija

saobraćajna nesreća

uviđaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.