Komentara: 9
Pregleda: 4098

Vodovodna mreža – želje jedno, realnost drugo

11.06.2019. u 16:03h
Izvor: TV Subotica
Izgradnja vodovodne mreže trebalo bi da se nastavi u mesnim zajednicama Makova sedmica i Zorka, s obzirom na to da je JKP „Vodovod i kanalizaciju“ spremilo projektno-tehničku dokumentaciju, kako bi zajedno sa Gradom apliciralo na projekte za sufinansiranje. Međutim, građani i rukovodstvo MZ Makova sedmica su nezadovoljni, jer se pojedine ulice nisu našle na planovima.
Vodovodna mreža – želje jedno, realnost drugo

Emilija Matatić već 25 godina stanuje na Makovoj sedmici, međutim, vodovodna mreža do njene kuće nikako ne dolazi. Zbog toga, kaže, njena porodica, kao i sve komšije imaju brojne probleme, budući da voda iz bunara u dvorištu nije pogodna za piće. Na mrežu bi se, dodaje, priključila koliko sutra.

- Dosta, dosta problema imamo, jer ako nemamo kola, onda sa biciklom, a kad je sneg čak i sankama deca vuku u balonima vodu, tako da je veliki problem - kaže Matatić.

Domaćinstvo Emilije Matatić spada u čak 75 odsto, koliko ih u ovom delu Subotice nema pristup gradskoj vodi. U MZ Makova sedmica ističu da su gledali da u planove uvrste sve zahteve stanovnika, međutim, da je došlo do neslaganja između njih i nadležnog preduzeća. Ulice koje su prvobitno odbijene, sada su uvrštene, dok su druge izostavljene.

- Gledali smo sve moguće opcije na teritoriji naše mesne zajednice, da se uradi što više vodovodne mreže. Gledali smo i peticije građana i da to stavimo ako ikako možemo, međutim, dobili smo odbijenice za neke ulice, a te ulice su sada stavljene u projektnu dokumentaciju. Ulice Đerđa Lukača, Ljermontova, Anke Butorac i jedan deo Jovana Mikića smo tražili, a nismo dobili - ističe Mirsad Nalić, predsednik Skupštine MZ Makova Sedmica.

Vodovodna mreža – želje jedno, realnost drugo

U JKP „Vodovod i kanalizacija“ navode da je upravo Makova sedmica, uz Zorku, deo grada gde će se mreža prvo širiti. Zbog toga je spremna projektno-tehnička dokumentacija i to za čak 5,2 kilometara mreže. Ipak, priznaju da je bilo razmimoilaženja između želja građana i struke.

- Treba da obezbedimo i neke stručne uslove, a to je da sve bude povezano u prstenastu mrežu da bi protok i zadržavanje vode bio što manji, čime obezbeđujemo kvalitet vode, pa ne možemo uvek odgovoriti zahtevima tih ljudi - objašnjava Čaba Šanta, direktor za investicje u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Vodovodna mreža – želje jedno, realnost drugo

Plan za proširenje mreže na Makovoj sedmici je u četiri etape, od čega prva predviđa nastavak magistralnog voda u Jovana Mikića. Vrednost investicije bila bi između 60 i 70 miliona.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4098
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

makova sedmica

uvođenje kanalizacije i vodovoda

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

vodovodna mreža

mirsad nalić

čaba šanta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.