Komentara: 1
Pregleda: 4392

Vodovodna mreža i za stanovnike ulice Nikole Demonje

27.03.2012. u 17:17h
Izvor: SuMedija
Vodovodna mreža i za stanovnike ulice Nikole Demonje

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija nastavilo je sa investicijama u Mesnoj zajednici Zorka, koja je pored Peščare jedna od najslabije komunalno opremljenih mesnih zajednica.

Ovo preduzeće počelo je sa izgradnjom uličnog vodovoda u ulici Nikle Demonje, vrednog 400.000 dinara, u dužini od 370 metara, tačnije u delu ulice koji je planski regulisan. Prilikom obilaska radova, zamenik direktora JKP Vodovod i kanalizacija Petar Balažević i pokrajinski poslanik Robert Santo su konstatovali da je apsurdno da ulice koje se nalaze na nekoliko stotina metara od najvećeg gradskog izvorišta vode – Vodozahvata I, nemaju priključak na gradski vodovod.

- Pokušavamo gde god je to moguće, gde god je izvršena regulacija i gde god su se stvorili uslovi za prikljućenje da širimo mrežu, odnosno omogućimo građanima priključenje na vodovodnu mrežu – rekao je Balažević.

On je napomenuo da će 30-ak domaćinstava ulice Nikole Demonje imati mogućnost priključenja po povoljnijim cenama, obzirom da do kraja aprila traje akcija JKP Vodovod i kanalizacija "pijaća voda u svakom domaćinstvu", kroz koju je snižena cena priključka. Naime, cena priključka tokom tog perioda iznosi 20.000 dinara, s tim da se 10.000 plaća odmah, a ostatak odloženo na tri jednake mesečne rate.

Pokrajinski poslanik Robert Santo istakao je da se Mesna zajednica "Zorka" u prethodnom periodu trudila da preko subotičkih javnih preduzeća obezbedi plansku doklumentaciju koja je neophodna ne samo za vodovod, već i za asfaltiranje.

- Dokaz tome je nekoliko asfaltiranih ulica, kao i pijaća voda u ovoj ulici. Uskoro očekujemo početak radova na postavljanju vodovodne mreže u ulici Aranj Janoša, gde će biti priključeno 10 domaćinstava. Što se daljih planova tiče, ispunjeni su preduslovi za dalje asfaltiranje ulice Proleterskih brigada – rekao je Santo.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4392

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

mz zorka

voda za piće

vodovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.