• Pregleda: 4012

Vladimir Grbić i Suzana Vuković najbolji glumci sezone

Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica završila je još jednu sezonu. Za najboljeg glumca proglašen je Vladimir Grbić, za glumicu Suzana Vuković, dok je titula radnika sezone pripala Editi Arvai.
Vladimir Grbić i Suzana Vuković najbolji glumci sezone

Nakon izvedene predstave "Kokoška", u subotu je završena još jedna sezona drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica. Tom prilikom proglašeni su glumac, glumica i radnik sezone, a čast je pripala glumcu Vladimiru Grbiću, glumici Suzani Vuković i rekviziteru Editi Arvai.

- I ove sezone smo u veoma teškim uslovima vredno radili i izveli četiri premijere, gostovali u brojnim pozorištima, učestvovali na festivalima i osvajali nagrade. Imali smo zaista lepu posećenost, koja u nekim mesecima prelazila 90 odsto popunjenosti. Nekada je bilo manje, nekada više, ali kada se sve sabere, tokom ove sezone posećenost je bila preko 80 odsto kapaciteta sale - kaže mr Tatjana Kiš Čegar, producent marketinga Narodnog pozorišta Subotica.

foto: Narodno pozorište Subotica (Vladimir Grbić i Suzana Vuković)

Za dramu na srpskom jeziku sada sledi zaslužen odmor, ali se istovremeno pripremaju planovi za narednu sezonu, čiji početak se očekuje u septembru.

- Prema trenutnim planovima, trebalo bi da imamo po četiri premijere na obe drame. Dešava se ponekad da drama na mađarskom jeziku podeli, te od jedne velike naprave dve manje predstave, ali drama na srpskom jeziku gotovo svake godine iznese po četiri premijere u sezoni - dodala je Kiš Čegar.

Prva premijera drame na srpskom jeziku u narednoj sezoni zakazana je za 12. oktobar, a publika će gledati Aristofanovu komediju "Lizistrata".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Shandor Odgovori
Čestitam Suzana, najbolja si!
Trovach Odgovori
Odemo ponekad u pozoriste i moram reci da su nasi glumci bas dobri.
STONE Odgovori
Nerazumem ove minuse ... SENDVIČARI, POGREŠNA TEMA OVO JE KULTURA ...VI TO NERAZUMETE! ... SVAKA ČAST NAŠIM SUBOTIČKIM GLUMCIMA, SAMO TAKO NASTAVITE!
Posetilac Odgovori
Cim se neko ne slozi sa sadrzajem - moze samo minuse da udara jer mu komentar nece objaviti!!
Ja sa ne slazem da Vladimir Grbic zasluzuje ovu nagradu. Momak prosto nije za nase pozoriste. Neka ide na TV Pink.
Toliko od mene.
kengur Odgovori
Da idete malo češće u pozorište, uvidela bi da ima i drugih kvalitetnih glumaca osim Vladimira, ali nekako on nosi svaku veću ulogu pa tako nekako ispada i najbolji. Suzana svaka cast!!! Pohvale za sve glumce i glumice
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.